België contracteert 322 Joint Light Tactical Vehicles (JLTV) van Oshkosh Defense

(Photo: Business Wire)

OSHKOSH, Wisconsin--()--Oshkosh Defense, LLC, een bedrijf van Oshkosh Corporation (NYSE: OSK), heeft vandaag aangekondigd dat het Belgische Ministerie van Defensie Oshkosh Defense een contract heeft gegund voor 322 Oshkosh Defence Command and Liaison Vehicles (CLV) voor de Belgische strijdkrachten.

De Belgische CLV is het bewezen Joint Light Tactical Vehicle (JLTV)-platform van Oshkosh uitgerust met Belgische communicatiesystemen. De JLTV wordt momenteel gebruikt door het Amerikaanse leger.

“Oshkosh Defence is vereerd dat België ervoor heeft gekozen zijn strijdkrachten uit te rusten met de Oshkosh CLV”, zei John Bryant, executive vice president, Oshkosh Corporation, en president, Oshkosh Defense.

“De Oshkosh CLV biedt Belgische soldaten 's werelds meest geavanceerde lichte militaire voertuig en levert de allernieuwste generatie van beschermingsniveaus, off-road mobiliteit, snelheid, transporteerbaarheid en naadloze operationele en logistieke interoperabiliteit met bondgenoten van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)”, vervolgde Bryant.

“De defensie van België koos voor een wereldwijde aanbesteding waarin ’waar voor het geld’ het enige criterium was”, aldus directeur Land Systems, kolonel Filip De Varé. “De CLV wordt geïntegreerd in het CaMo-programma, een internationaal partnerschap tussen de Franse en Belgische landstrijdkrachten.”

Traditioneel verkregen via buitenlandse militaire verkoop, markeert de Belgische aanbesteding de eerste grote directe commerciële verkoop van een op JLTV gebaseerd voertuig door Oshkosh Defense. België sluit zich met de keuze van dit voertuig aan bij de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Litouwen, Slovenië en Montenegro.

Als wereldwijd erkende leider in het ontwerp en de productie van militaire voertuigsystemen, heeft Oshkosh Defense de capaciteit om zowel de binnenlandse als internationale klantvraag te ondersteunen.

Over Oshkosh Defense

Oshkosh Defense is een wereldleider in het ontwerpen, produceren en onderhouden van de beste militaire voertuigen en mobiliteitssystemen. Als pionier van gevechtsklare voertuigoplossingen ontwikkelt en past Oshkosh opkomende technologieën toe die de veiligheid van troepen en het succes van een missie bevorderen. Oshkosh zet de industriële standaard om het wagenpark gereed te houden en zorgt ervoor dat elk voertuig gedurende de hele levenscyclus wereldwijd wordt ondersteund.

Oshkosh Defense, LLC is een Oshkosh Corporation-bedrijf [NYSE: OSK].

Ga voor meer informatie over Oshkosh Defense naar www.oshkoshdefense.com

Over Oshkosh Corporation

Bij Oshkosh (NYSE: OSK) maken we innovatieve, bedrijfskritieke apparatuur om de gemeenschappen van alledaagse helden over de hele wereld vooruit te helpen. Oshkosh Corporation, met het hoofdkantoor in Wisconsin, heeft wereldwijd meer dan 15.000 teamleden in dienst, allemaal verenigd achter een gemeenschappelijk doel: een verschil maken in het leven van mensen. De producten van Oshkosh zijn in meer dan 150 landen te vinden onder de merken JLG®, Pierce®, Oshkosh® Defense, McNeilus®, IMT®, Frontline™, Jerr-Dan®, Oshkosh® Airport Products, CON-E-CO® en London™. Ga voor meer informatie naar oshkoshcorp.com.

®, ™ Alle merknamen die in dit persbericht worden genoemd zijn handelsmerken van Oshkosh Corporation of haar dochterondernemingen.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat bepaalde verklaringen waarover het bedrijf van mening is dat het op de toekomst gerichte verklaringen (“forward-looking statements”) zijn, binnen de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Alle verklaringen behalve verklaringen over historische feiten, inclusief, zonder beperking, verklaringen over de toekomstige financiële positie van het bedrijf, bedrijfsstrategie, doelstellingen, verwachte verkoop, kosten, winst, kapitaaluitgaven, schuldenniveaus en geldstromen van het bedrijf, en plannen en doelen voor beheer van toekomstige activiteiten, zijn toekomstgerichte verklaringen. Indien in dit persbericht gebruikt, zijn woorden zoals “kunnen,” “zullen,” “verwachten,” “voorhebben,” “schatten,” “anticiperen,” “geloven,” “moeten,” “ramen” of “plannen” of de ontkennende vorm ervan, of variaties erop, of soortgelijke terminologie, over het algemeen bedoeld om toekomstgerichte verklaringen te identificeren. Deze toekomstgerichte verklaringen garanderen geen toekomstige prestaties en zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden, aannames en andere factoren, waarvan sommige buiten de invloed van het bedrijf vallen, die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van die, die expliciet of impliciet in deze toekomstgerichte verklaringen kenbaar zijn gemaakt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alexandra Hittle, directeur wereldwijde marketing en communicatie
920-410-1929
ahittle@defense.oshkoshcorp.com

Contacts

Alexandra Hittle, directeur wereldwijde marketing en communicatie
920-410-1929
ahittle@defense.oshkoshcorp.com