INSTITUTO COORDENADAS: 'Een analysegroep die kijkt naar de opties om wereldwijde ineenstorting te voorkomen'

Barcelona erkend voor haar inspanningen om de veiligheid van toeristen te garanderen

MADRID--()--De inspanningen van Barcelona om een veilige bestemming voor toeristen te worden, hebben ertoe geleid dat, van alle belangrijke toeristische bestemmingen van Europa, de stad en de omliggende gebieden als een van de meest toegewijde steden op het gebied van gezondheid en veiligheid te boek staan. Monitoring en advies, naast de betrokkenheid van de belangrijkste actoren van de toeristische sector, hebben Barcelona internationale erkenning gegeven die het herstel van de sector ten goede zal komen. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een lopend onderzoek door Instituto Coordenadas naar de impact van Covid-19 op de toeristenindustrie.

Een van de belangrijkste indicatoren die Barcelona internationaal op de voorgrond plaatsen als het gaat om veilige gebieden, is de steun voor de stad van de World Travel and Tourism Council (WTTC). De Council heeft een wereldwijd kwaliteitsstempel gelanceerd voor toeristische bestemmingen die de sterkste garanties boden dat hun publieke ruimten beveiligd zijn tegen Covid. Barcelona maakt deel uit van de elitegroep van grote Europese steden die veilig een groot aantal toeristen verwelkomt. Als zodanig streeft de stad ernaar om de veiligste omstandigheden te bieden aan bezoekers, van wie er elk jaar ongeveer 28 miljoen naar de Catalaanse hoofdstad komen om zich bij de bevolking van iets meer dan 1,6 miljoen te voegen. Sevilla werd ook erkend door de WTTC, samen met andere bestemmingen in Portugal, Saudi-Arabië en Cancun, Mexico.

De zevende positie van Barcelona (en de titel van Spaanse topstad) in de Saffron City Brand Barometer 2020 van de steden met de sterkste toeristische merken, is ook een sleutelfactor. Evenzo benadrukt de Global Safe Site-certificering van Bureau Veritas de strikte naleving van hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in Barcelona, dat ook de eerste Spaanse stad was die de onderscheiding ontving. Belangrijke toeristische infrastructuur zoals Park Güell, de dierentuin van de stad en het pretpark Tibidabo zijn allemaal bekroond met de Safe Tourism Certified-onderscheiding van het Institute for Spanish Tourism Quality (ICTE), wat de implementatie markeert van een specifiek Covid-19-risicopreventiesysteem. Bovendien is Barcelona sinds 2011 gecertificeerd door Biosphere als een stedelijke bestemming die zich inzet voor duurzaamheid.

De website die wordt gepromoot door de gemeenteraad van Barcelona als onderdeel van het initiatief Barcelona Safe City / Safe Visit is een sleutelelement in het proces om de stad na Covid weer in beweging te krijgen. De portal kan door bedrijven en professionals worden gebruikt om de informatie met betrekking tot hun respectieve gebieden te controleren en om een persoonlijk rapport te verkrijgen met alle noodzakelijke elementen om ervoor te zorgen dat protocollen worden aangepast aan de maximale veiligheidsvereisten.

De betrokkenheid van actoren van verschillende gemeentelijke niveaus is een van de factoren die Barcelona in staat heeft gesteld te concurreren om een veiligere stad te worden op het gebied van gezondheid. Het Safe City-initiatief omvatte een interdisciplinaire werkgroep met leden van het Catalaanse Directoraat voor Toerisme, het Agentschap voor Volksgezondheid van Catalonië, de gemeentelijke burgerbescherming, de gemeentelijke politie Guàrdia Urbana, BCNecologia/Barcelona Urban Ecology Agency, de afdeling Handel van de stad, het Cultuurinstituut en het Barcelona Sportinstituut, gemeentelijk bedrijf B:SM, beursorganisatie Fira de Barcelona, het Turisme de Barcelona Consortium en ISGlobal.

Een ander aspect dat de veiligheidsvoorzieningen voor toeristen in Barcelona zal verbeteren, is de introductie van de app die momenteel wordt samengesteld door het Turisme de Barcelona Consortium en de gemeenteraad van Barcelona. Met de app kunnen gebruikers gezondheidsaanbevelingen en de situatie op bezoekerslocaties controleren om drukte en wachtrijen te vermijden. De eerste lanceringsfase van de app bevat openingstijden en toegangspunten voor de meest populaire toeristische bestemmingen, samen met richtlijnen voor gezondheid en mobiliteit. Plannen voor de tweede fase omvatten realtime informatie en de mogelijkheid om vooraf te boeken om een veiliger beheer van toeristische activiteiten te garanderen. De app wordt ontwikkeld door Eurecat Technology Centre in samenwerking met de Mobile World Capital Barcelona Foundation en Barcelona Tech City.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERSBUREAU:
María López
Tel.: (+34) 661 000 231
E-mail: prensa@institutocoordenadas.com

HOOFDKANTOOR

Calle Almagro, 25 - 1º - Izda.
28010, Madrid
Tel: (+34) 91 435 17 65
Fax: (+34) 91 575 89 77
E-mail: contacto@institutocoordenadas.com

Contacts

PERSBUREAU:
María López
Tel.: (+34) 661 000 231
E-mail: prensa@institutocoordenadas.com

HOOFDKANTOOR

Calle Almagro, 25 - 1º - Izda.
28010, Madrid
Tel: (+34) 91 435 17 65
Fax: (+34) 91 575 89 77
E-mail: contacto@institutocoordenadas.com