Mavenir levert toonaangevende 5G Core User Plane Function (UPF) met NVIDIA Mellanox SmartNIC-versnelling

Combo Node ondersteunt 2G-, 3G-, 4G- en 5G-abonnees

RICHARDSON, Texas, VS--()--Mavenir, de enige end-to-end cloud-native netwerksoftwareprovider in de branche, heeft vandaag een hoogwaardige 5G Core User Plane Function (UPF) aangekondigd, versneld door NVIDIA Mellanox ConnectX-6 Dx SmartNIC's. De UPF speelt een sleutelrol in het 5G-netwerk om de transformatieve visie van lage latentie en hoge doorvoer te realiseren.

De Mavenir UPF maakt kostenefficiënte netwerktransformatie naar 5G mogelijk en biedt een complete set zelfstandige 5G core user plane functions en combo-knooppunt-ondersteuning, waardoor een unieke combinatie van hoge prestaties en mogelijkheden wordt geboden om 2G-, 3G-, 4G- en 5G-abonnees te ondersteunen in één enkele geïntegreerde netwerkfunctie op gebruikersniveau.

De UPF van Mavenir levert unieke waarde door cloud-native ontwerp, container-gebaseerde architectuur, sterk geoptimaliseerde pakketverwerking met configureerbare hardware-offloading-mogelijkheden en ingebouwde ondersteuning voor hoge beschikbaarheid. De Mavenir UPF voldoet aan zeer hoge prestatie-eisen en een lage hardware-voetafdruk, maar levert ook automatisering van de implementatie en eenvoudig operationeel onderhoud door een gecentraliseerd beheersysteem, waardoor de algehele totale eigendomskosten worden gereduceerd.

Mavenir heeft een sterk geoptimaliseerde UPF-oplossing ontwikkeld, zowel via software- als hardware-optimalisatietechnieken, en heeft prestaties tot 524 Gbps aangetoond bij gebruik van 16 Fast Path (FP) CPU-kernen, terwijl de algehele servervoetafdruk met 50% wordt verminderd met behulp van NVIDIA SmartNIC UPF-offloads. NVIDIA ConnectX-6 Dx versnelt de Mavenir UPF door middel van dynamische load balancing, efficiënte pakketverwerking en intelligente forwarding om de audio-, video- en datastromen van duizenden klanten op één lijn te houden en soepel te laten stromen met de toegewijde servicekwaliteit.

“De belangrijkste boodschap hier is dat we voor dezelfde verwerkingscapaciteit (vóór offload) de voetafdruk met 50% hebben verkleind bij het overbrengen van de functionaliteit naar de SmartNIC”, zei Ashok Khuntia, EVP en GM, Packet Computing van Mavenir. “We zijn erg blij om samen te werken met NVIDIA om een hoogwaardige en kosteneffectieve UPF voor gebruik door zowel grote als kleine operators over de hele wereld op de markt te brengen.”

“Het doorsturen van UPF-pakketten is van cruciaal belang om de flexibele netwerksplitsing en schakelmogelijkheden met lage latentie van 5G-netwerken te bereiken”, zei Amit Krig, Senior Vice President Software and Network Adapter Products bij NVIDIA. “Mavenir maakt gebruik van de hardwareversnelling van onze SmartNIC's en DPU's om UPF-prestaties van wereldklasse te leveren, terwijl CPU-cycli worden vrijgemaakt om andere omzetgenererende applicaties uit te voeren.”

Over Mavenir:

Mavenir is de enige end-to-end, cloud-native netwerksoftware en -oplossingen/systeemintegratieprovider in de branche, gericht op het versnellen van de transformatie van softwarenetwerken voor communicatie serviceproviders (CSP's). Mavenir biedt een uitgebreide end-to-end productportfolio voor elke laag van de netwerkinfrastructuur. Van 5G applicatie-/servicelagen tot pakketkern en RAN, Mavenir loopt voorop in geëvolueerde, cloud-native netwerkoplossingen die innovatieve en veilige ervaringen voor eindgebruikers mogelijk maken. Door gebruik te maken van innovaties in IMS (VoLTE, VoWiFi, Advanced Messaging (RCS)), Private Networks en vEPC, 5G Core en OpenRAN vRAN, versnelt Mavenir de netwerktransformatie voor meer dan 250+ CSP-klanten in meer dan 140 landen, die meer dan 50% bedienen van 's werelds abonnees.

Mavenir omarmt disruptieve, innovatieve technologische architecturen en bedrijfsmodellen die de wendbaarheid, flexibiliteit en snelheid van diensten bevorderen. Met oplossingen die de evolutie van NFV stimuleren om economie op internetschaal te bereiken, biedt Mavenir oplossingen om CSP's te helpen met kostenreductie, omzetgeneratie en omzetbescherming. www.mavenir.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Maryvonne Tubb
Mavenir PR

NA-Loren Guertin
MatterNow

EMEA-Kevin Taylor
GlobalResultsPR

Contacts

Maryvonne Tubb
Mavenir PR

NA-Loren Guertin
MatterNow

EMEA-Kevin Taylor
GlobalResultsPR