Společnost Bentley Systems vyhlašuje finalisty ocenění Year in Infrastructure 2020

Vítězové budou vybráni a vyhlášeni na virtuální konferenci společnosti Bentley Year in Infrastructure 2020 konané 20.–21. října

Ocenění Year in Infrastructure 2020 je vysoce ceněná globální soutěž, která oceňuje pokroky v infrastruktuře. (Photo: Bentley Systems)

EXTON, Pa.--()--společnost Bentley Systems, Incorporated, přední celosvětový poskytovatel komplexního softwaru a služeb digitálních dvojčat pro pokroky v projektování, výstavbě a provozu infrastruktury, dnes vyhlásila finalisty ocenění Year in Infrastructure 2020. Tento každoroční program oceňuje mimořádnou práci uživatelů softwaru Bentley, kteří dosahují pokroky na poli projektování, výstavby a provozování infrastruktury po celém světě. Šestnáct nezávislých porot vybralo 57 finalistů z více než 400 nominací předložených více než 330 organizacemi z více než 60 zemí.

Finalisty ocenění Year in Infrastructure 2020 za pokroky v infrastruktuře jsou:

4D digitální výstavba

• Společnost DPR Construction – Modernizace technologie 2019 LSM DS
  • Společný podnik společností Mortenson a McCarthy– stadion Allegiant Stadium, Spojené státy
  • Kancelář projektu rekonstrukce a rozšíření úseku dálnice Peking-Harbin od řeky Lalin (hranice mezi provincií Jilin a provincií Chej-lung-ťiang) k Harbinu společnosti Heilongjiang Construction Technological & Investment Co., Ltd. – aplikace 4D digitální technologie při řízení projektu rekonstrukce a rozšíření dálnice Peking-Harbin od řeky Lalin k Harbinu

Mosty

• Společnost Arup– most Cherrywood Grand Parade
  • Institut Chongqing Communications Planning, Survey & Design Institute Co., Ltd., Skupina Guizhou Communications Construction Group Co., Ltd., Skupina Guizhou Bridge Construction Group Co., Ltd. – digitální design a výstavba mostu přes řeku Taihong Yangtze
  • Společnost Sichuan Road & Bridge (Group) Co., Ltd. – most přes řeku Chishui dálnice z Jiangjin (hranice Čchung-čching-Kuej-čou) přes Xishui do Gulinu (hranice Kuej-čou-Sečuánsko)

Budovy a areály

• Pekingský institut General Municipal Engineering Design & Research Institute Co., Ltd. – Inovativní aplikace BIM v městském inženýrském projektování civilního letiště v Ezhou
  • Společnost PT. Wijaya Karya (Persero) Tbk – modulární nemocnice COVID-19 s místností NPI
  • Společnost Voyants Solutions Private Limited – Projekt 1 regionální vodní dopravy v Bangladéši – Terminál IWT Šasanghat (Nová Dhaka)

Digitální města

• Město Helsinky– synergie digitálního města
  • Společný podnik společností Skanska-Costain-STRABAG – veřejná zakázka hlavních stavebních prací na vysokorychlostním koridoru HS2
  • Společnost Systematica S.r.l. – VELD: zkušební provoz nových paradigmat mobility

Geotechnické inženýrství

• Společnost Golder Associates Hong Kong Ltd – tunel Tuen Mun-Chek Lap Kok Link, jižní sesuv
  • Společnost HDR Engineering – 3D modelování průsaku a stability Oroville, nejvyšší přehradní nádrže v USA se sypanou hrází
  • Společnost Saidel Engineering SRL – devítipatrová obytná budova nad tunely metra v západní Bukurešti

Rozvoj pozemků a stavenišť

• Skupina AAEngineering Group – důl Dzhamgyr – realizace projektu v extrémních podmínkách
  • Společnost Jacobs Engineering India Pvt. Ltd. – hlavní plánování a inženýrství pro rozvoj infrastruktury ve městě Tumakuru, stát Karnataka
  • Společnost KCI Technologies Inc. – koncepční databáze HUB404

Výroba

• Společnost Citic Heavy Industries Co., Ltd. – aplikace technologie BIM v projektu výroby inteligentního ekologického cementu ve Fujian Anshe s denním výkonem 4 500 tun
  • Společnost MCC Capital Engineering & Research Incorporation Ltd. – výstavba digitálního technologického celku na výrobu železa a oceli na základě technologie BIM v Lingangu, region Laoting, společnosti HBIS Group Co., Ltd.
  • Institut Shenyang Aluminum & Magnesium Engineering & Research Institute Co., Ltd. – projekt aplikace digitálních dvojčat Guinea Alumina Engineering společnosti CHALCO Hong Kong Co.

Důlní a pobřežní stavební inženýrství

• Skupina AAEngineering Group – digitální dvojče závodu AKSU: od konceptu až po uvedení do provozu. Skutečný příběh.
  • Společnost Sapura Energy Berhad – přeprava nákladního člunu třídy 3-x-330 naloženého opláštěnou palubní poloponornou lodí
  • Společnost Volgogradnefteproekt, LLC – modernizace a zvýšení objemu výroby pobřežního naleziště Vladimir Filanovsky

Výroba elektrické energie

• Společnost PowerChina Hubei Electric Engineering Co., Ltd.– projekt rekonstrukce tepelné elektrárny Kyrgyzstán Biškek
  • Společnost Shanghai Institute of Mechanical and Electrical Engineering Co., Ltd.– projekt společnosti Shanghai Electric Environmental Protection Group na renovaci a rozšíření technologie termoelektrického spalování odpadu v Nantongu
  • Společnost TBEA Xi'an Electric Design Co., Ltd. – aplikace digitální technologie při navrhování komplexních horských větrných farem

Realizace projektu

• Společnost Aegea Saneamento – Infra Inteligente Program (inteligentní infra program)
  • Institut Shanghai Water Engineering Design & Research Institute Co., Ltd – integrovaná dodávka a aplikace technologie BIM při navrhování, výstavbě, dozoru a řízení projektu stavidla vodního čerpadla v Šanghaji
  • Společnost Sweco – Sweco – digitalizace pomocí BIM

Železnice a přeprava

• Skupiny China Railway Electrification Engineering Group Co., Ltd., China Railway Engineering Consulting Group Co., Ltd., společnost China Academy of Railway Sciences Corporation Limited – vysokorychlostní železnice Peking-Čang-ťia-kchou
  • Železniční společnost Network Rail ve Walesu a západním regionu– obnova a modernizace signalizačního zařízení v oblasti Bristolu
  • Společnost PowerChina Huadong Engineering Corporation Limited– inovativní aplikace technologie digitálního inženýrství v železničním a přepravním stavitelství v Šao-singu

Modelování reality

• Společnost AUAV – digitální dvojče vodovodního potrubí ve Warragambě
  • Společnost Khatib & Alami – tipy a triky pro geo model reality
  • Společnost Merius Oy – Merius Smart Mill

Výkonnost silničních a železničních aktiv

• Státní dálnice Maryland – Maryland One (SUPERLOAD) – sledování přestupků a přehled o aktivech
  • Vládní agentura Roads & Transport Authority (RTA) – implementace kolaborativního informačního systému - společného datového prostředí po celý životní cyklus
  • Společnost SMRT Trains Ltd –systém podpory prediktivního rozhodování (PDSS)

Silnice a dálnice

• Společnost Sichuan Road & Bridge (Group) Co., Ltd. – aplikace technologie BIM na dálnici Čcheng-tu-Yibin
  • Společnost Sweco Nederland B.V. – Projekt Oosterweelverbinding v Antverpách
  • Společnost SAI-SYSTRA Group – sada – projekt pobřežních silnic v Bombaji (jih) – II

Stavební inženýrství

• Společnost CNI Ingenieros Consultores SAS – inženýrské laboratoře a budova výzkumu
  • Indické železnice Indian Railways – návrh a výstavba nejvyššího železničního pilířového trámového mostu na světě
  • Společnost WSP – WSP zdolává náročné úkoly s technologií Bentley, díky které realizuje rezidenční projekt Principal Tower

Inženýrské sítě a telekomunikace

• Společnost IOB Technology Sdn Bhd – BIM pro návrh rozvodny a elektrifikace dvoukolejové železniční trati v Johoru, Malajsie
  • Institut Qinghai Kexin Electric Power Design Institute Co., Ltd.– projekt přenosu a transformace elektřiny o napětí 110 kV v Dayu v tibetské autonomní prefektuře Chaj-nan, provincie Čching-chaj, Čína
  • Společnost Sterlite Power Transmission Limited – Sterlite BIM

Výkonnost inženýrských sítí a průmyslových aktiv

• Společnosti Gazdaş Gaziantep Doğal Gaz Dağitim A.ş & Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağitim A.ş. – projekt podnikového GIS pro infrastrukturu zemního plynu na SAP/IS-U
  • Společnost Glencore – zavedení nástroje pro spolehlivost aktiv pro tavírny mědi a niklu
  • Společnost Shell QGC – vývoj inženýrských dat, dokumentů a správy informací

Voda a čistírny odpadních vod

• Společnost Aecom/Wessex Water – rekonstrukce čistírny odpadních vod v Durleighu
  • Společnost Hatch – vodní přepad čistírny Ashbridges Bay
  • Společnost PowerChina ZhongNan Engineering Corporation Limited– výzkum hlubinné aplikace BIM a technologie digitálních dvojčat v rámci projektu na dodávky vody od společnosti Bentley

Sítě pro vodu, odpadní a dešťovou vodu

• Společnost Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo– projekt provozní restrukturalizace vodovodního systému Cursino ve městě São Paulo
  • Společnost DTK Hydronet Solutions – inženýrství a správa aktiv digitálních vodních sítí v projektu vodovodní sítě ve městě Dibrugarh
  • Společnost NJS Engineers India P Limited – asistovaný projekt JICA pro zásobování města Guwahati vodou

Finalisté vybraní nezávislými porotami z řad odborníků v odvětví představují své projekty během předkonferenčních prezentací, které startují 5. října a pokračují do 16. října 2020.

Chris Barron, ředitel komunikace ve společnosti Bentley, řekl: „Okolnosti globální pandemie učinily z posledních několika měsíců výzvu pro nás všechny a staly se důkazem houževnatosti našich uživatelů. Obdrželi jsme více než 400 nominací do našeho programu ocenění Year in Infrastructure. Ačkoli letos nemůžeme pořádat konferenci a ceremoniál udílení cen před živým publikem, nový virtuální formát nám dává příležitost k nové koncepci konference Year in Infrastructure a plnému využití výhod „digitálních inovací“. Účastníci mají přístup k našim informativním sekcím v reálném čase nebo na vyžádání, což každému usnadňuje účast na více sekcích, které mohou probíhat souběžně. Poskytujeme také nové, vzrušující způsoby spolupráce s vedoucími představiteli infrastruktury z celého světa a zkoumání a sdílení jejich inovativních pohledů.“

Program konference Year in Infrastructure 2020 obsahuje:

Předkonferenční hodnocení v přímém přenosu – prezentace finalistů ocenění Year in Infrastructure 2020 – 5.–16. října – poslechněte si příběhy účastníků, kteří stojí za těmi nejpozoruhodnějšími projekty v infrastruktuře tohoto roku, o tom, jak se jim podařilo využít digitálního pokroku k dosažení nebývalých výsledků.

Rozhovory TwinTalks – digitální dvojčata jako standard – představují moderované panelové diskuse s uživateli, vedoucími pracovníky společnosti Bentley a průmyslovými analytiky, kteří sdílí poznatky o způsobu, jak jsou digitální dvojčata přijímána v šesti sektorech.

Očima výkonných ředitelů: digitální dvojčata pro odolnost infrastruktury – Greg Bentley, generální ředitel společnosti Bentley Systems – objevte vylepšení softwaru a cloudových služeb, které uživatelům umožňují vytvářet a provozovat ekonomicky a ekologicky udržitelnou infrastrukturu.

Očima výkonných ředitelů: digitální dvojčata – připojte se ke Keithovi Bentleymu, zakladateli a technickému řediteli společnosti Bentley Systems, pokud se chcete dozvědět, jak uživatelé vytvořili digitální dvojčata, která jim umožnila podpořit přístupnost, interoperabilitu a otevřené standardy.

Digitální dvojčata: vytvoření obchodního případu pro digitální dvojčata – zjistěte, jak přední organizace vytvořily přesvědčivé a úspěšné obchodní případy pro nasazení digitálních dvojčat, která zlepšují realizaci projektů a výkonnost aktiv. Představujeme Adama Klatzkina, viceprezidenta společnosti Bentley pro rozvoj obchodu, a Richarda Coopera, strategického ředitele společnosti Bentley.

Ukázka digitálních dvojčat: Twinfrastructure! Twinnovation! – Greg Demchak, ředitel výzkumu inovací iTwin ve společnosti Bentley, Mehreen Javaid, digitální integrátor společnosti Bentley, a Sanjeev Shah, ředitel obchodního rozvoje společnosti Bentley, předvádějí, jak uživatelé využívají smíšenou realitu (XR) k vizualizaci minulosti, současnosti a budoucnosti svých projektů, a vytvářejí digitální dvojčata stávajících aktiv k realizaci vzdálené kontroly a vzdáleně asistovaných digitálních pracovních toků.

Živě: Year in Infrastructure 2020 – ceremoniál udílení ocenění se koná 21. října. Po důkladném zvážení nezávislými odbornými porotami budou vítězové ocenění Year in Infrastructure 2020 vyhlášení v živém globálním vysílání ve 12:30 EDT. Nenechte si ujít událost, která byla nazvána Cenou akademie za infrastrukturu. Zaregistrujte se a sledujte živě.

Více o oceněních a konferenci Year in Infrastructure 2020 https://yii.bentley.com/en/agenda

Obrázek a titulek: Ocenění Year in Infrastructure 2020 je vysoce ceněná globální soutěž, která oceňuje pokroky v infrastruktuře.

# #

O společnosti Bentley Systems

Společnost Bentley Systems je přední světový poskytovatel softwarových řešení pro inženýry, architekty, geodety, projektanty a provozovatele spočívající v navrhování, výstavbě a provozu infrastruktury. Inženýrské aplikace a aplikace BIM od společnosti Bentley založené na MicroStation, spolu s cloudovými službami digitálních dvojčat společnosti Bentley, urychlují realizaci projektů (ProjectWise) a zvyšují výkonnost aktiv (AssetWise) v dopravě a jiné veřejně správě, inženýrských sítích, průmyslových a těžebních technologických celcích a komerčních i institučních zařízeních.

Společnost Bentley Systems zaměstnávávíce než 4 000 zaměstnanců a generuje roční tržby přes 700 milionů USD ve 171 zemích mino USA. Společnost od svého založení v roce 1984 setrvává ve většinovém vlastnictví bratrů Bentleyových. www.bentley.com

© 2020 Bentley, logo společnosti Bentley, AssetWise, MicroStation a ProjectWise jsou registrované nebo neregistrované ochranné známky nebo značky služby společnosti Bentley Systems, Incorporated, nebo jedné z jejích plně vlastněných přímých či nepřímých dceřiných společností. Veškeré ostatní názvy značek a produktů jsou ochrannými známkami jejich příslušných vlastníků.

Kontaktní osoba pro tisk:
Christine Byrne
Christine.Byrne@bentley.com

Follow us on Twitter:
@BentleySystems

Kontaktní osoba pro tisk:
Christine Byrne
Christine.Byrne@bentley.com