Meer investeringen in R&I: kENUP Foundation schenkt EUR 100.000 aan Maltees R&D-fonds voor COVID-19

Boosting Investment in R&I: €100,000 donation by kENUP Foundation to Malta’s COVID-19 R&D Fund (Photo: Business Wire)

VALLETTA, Malta--()--kENUP Foundation heeft een schenking van EUR 100.000 overhandigd aan het Maltese R&D-fonds voor COVID-19. Het fonds staat onder gemeenschappelijk beheer van de Malta Council for Science and Technology (MCST) en Malta Enterprise, met steun van het Ministerie van Financiën en financiële diensten en het Ministerie van Economie, investering en kleinbedrijf. Door middel van het Maltese fonds komt EUR 5,3 miljoen beschikbaar voor de ontwikkeling van innovatieve en verbeterde wetenschappelijke en technologische benaderingen voor het overwinnen van de uitdagingen die worden veroorzaakt door COVID-19 en toekomstige pandemieën.

kENUP, een in Malta gevestigd internationaal non-profit samenwerkingsverband voor innovatie, stimuleert op onderzoek gebaseerde innovatie in Europa die ten goede komt aan de bevolking en de gemeenschap. Holm Keller, Chairman van de kENUP Foundation zegt: “We zijn de Maltese regering zeer dankbaar voor haar steun bij het opzetten van de Foundation in de Republiek Malta. De kENUP Foundation ondersteunt het verlenen van financiering aan bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van innovatieve producten die zijn gericht op het bestrijden van COVID-19. Daarom verheugt het ons zeer ook een bijdrage te kunnen leveren aan het Maltese COVID-19 R&D-fonds en projecten te ondersteunen die zijn opgezet ter bescherming van de Maltese bevolking en anderen."

“De steun van kENUP aan de Malta Council for Science and Technology door middel van deze aanzienlijke schenking aan het COVID R&D-fonds van EUR 5,3 miljoen dat eerder dit jaar door de centrale overheid is opgezet, wordt zeer op prijs gesteld,” aldus Dr Jeffrey Pullicino Orlando, Executive Chairman van de Malta Council for Science and Technology.

In zijn toespraak haalde Zijn Excellentie Clayton Bartolo, staatssecretaris voor Financiële diensten en digitale economie, aan dat Malta bepaald geen nieuwkomer is op het gebied van kENUP-initiatieven. “Ik weet dat de MCST al jaren geleden inzag dat kENUP daadwerkelijk nieuwe en ingrijpende impulsen zou kunnen geven aan de noodlijdende onderzoeks- en innovatiesector van Malta. Door de jaren heen heeft kENUP ook de hulp van deze regering ervaren bij de aanpak van juridische kwesties waarmee de weg werd vrijgemaakt voor een innovatief concept in online tertiair onderwijs, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot het opzetten van EDU, ook in Malta.”

De staatssecretaris refereerde ook aan het feit dat kENUP, zes jaar na oprichting, ook internationaal een solide positie heeft verworven op het gebied van ondersteuning van innovatie, met name in de zorgsector. “Door deze schenking krijgt het streven naar meer investeringen in onderzoek en ontwikkeling in ons land een flinke boost,” aldus Zijne Excellentie Bartolo.

Een video van het evenement is te vinden op https://www.covidx.eu/news/#Malta

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de pers:
kENUP covidX-programma: Nadine Castillo tel: +356 99452436
MCST COVID-19 R&D-fonds: Giselle Calleja tel: +356 2360 2173

Release Summary

kENUP Foundation donates €100,000 to Malta’s COVID-19 R&D Fund to further Boost Research Investment #Malta #kENUP #Research #COVID19 #MaltaGov

Contacts

Contactpersonen voor de pers:
kENUP covidX-programma: Nadine Castillo tel: +356 99452436
MCST COVID-19 R&D-fonds: Giselle Calleja tel: +356 2360 2173