Ontex kondigt managementwissel aan

Charles Bouaziz treedt af als CEO. Thierry Navarre benoemd tot CEO ad interim.

AALST-EREMBODEGEM, België--()--Koersgevoelige Informatie:

Ontex Group NV ("Ontex" of het “bedrijf”) (BSE:ONTEX) kondigt aan dat Charles Bouaziz treedt af als Chief Executive Officer van Ontex met ingang van 30 juli 2020. Thierry Navarre werd benoemd tot Chief Executive Officer ad interim.

Thierry Navarre maakt al deel uit van het Ontex’s Executive Leadership Team sinds 2009, toen hij als Chief Operating Officer werd benoemd. Sinds 2019 was hij actief in de rol van Chief Transformation Officer. Hij startte zijn carrière als Group Supply Chain Director. In totaal heeft Navarre bijna 15 jaar op de teller staan bij Ontex.

De Raad van Bestuur heeft intussen een executive search-kantoor onder de arm genomen om de zoektocht naar een nieuwe permanente Chief Executive Officer onder interne en externe kandidaten te coördineren.

De Raad van Bestuur wenst Charles Bouaziz uitdrukkelijk te bedanken voor zijn bijdrage gedurende de voorbije zeven en een half jaar, waarin het bedrijf zich ontwikkelde van een op Europa gerichte private label-fabrikant tot een wereldwijde beursgenoteerde persoonlijke hygiënespeler met een uitgebreide portefeuille van zowel retail- als eigen merken.

Hans Van Bylen, Voorzitter van de Raad van Bestuur verklaarde: “Als Raad van Bestuur zijn we ervan overtuigd dat Ontex profiteert van sterke producten en posities binnen onze belangrijkste categorieën en markten en zien we een duidelijk potentieel voor onze verdere ontwikkeling. De Raad zal Thierry Navarre en het Ontex-managementteam volledig ondersteunen om de succesvolle uitvoering van onze reeds lopende transformatie initiatieven in goede banen te leiden. We blijven vasthouden aan de ambitie om onze prestaties verder te verbeteren en zo de marktwaarde voor onze aandeelhouders te vergroten.”

Thierry Navarre, CEO, verklaarde: “Ik voel me vereerd om Ontex te mogen leiden in deze uitdagende tijden. Ik zal me concentreren op het versterken en verbeteren van onze activiteiten om er voor te zorgen dat het bedrijf in de nasleep van de COVID-19-uitbraak vooruitgang blijft boeken, zoals we dat sinds het begin van de crisis hebben gedaan. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het hele Executive Leadership Team, de Raad van Bestuur, al onze getalenteerde medewerkers en onze klanten, om samen onze operationele winstgevendheid te verbeteren en Ontex opnieuw terug te brengen naar een pad van stevige groei.”

Over Ontex

Ontex is een toonaangevende, internationale producent van artikelen voor persoonlijke hygiëne, met een grote expertise op het vlak van babyverzorging, vrouwelijke hygiëne en volwassenenzorg. De innovatieve producten van Ontex worden verdeeld in meer dan 110 landen via eigen merken zoals BBTips, BioBaby, Pompom, Bigfral, Canbebe, Canped, ID en Serenity, net als via toonaangevende retailermerken.

Wereldwijd werken er zo’n 10.000 enthousiaste mensen voor Ontex in 21 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalst (België). Ontex aandelen zijn genoteerd op Euronet Brussels en maakt deel uit van de Bel Mid® index.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Bezoek dan www.ontex.com of volg ons op LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube.

Contacts

VRAGEN VAN BELEGGERS
Philip Ludwig
+32 53333730
investorrelations@ontexglobal.com

VRAGEN VAN PERS
Gaëlle Vilatte
+32 53333708
gaelle.vilatte@ontexglobal.com

Contacts

VRAGEN VAN BELEGGERS
Philip Ludwig
+32 53333730
investorrelations@ontexglobal.com

VRAGEN VAN PERS
Gaëlle Vilatte
+32 53333708
gaelle.vilatte@ontexglobal.com