A Halliburton stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Microsofttal és az Accenture-rel digitális szolgáltatási lehetőségeinek bővítése céljából

HOUSTON--()--A Halliburton (NYSE: HAL), a Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) és az Accenture (NYSE: ACN) ma bejelentették, hogy ötéves stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek a Halliburton számára a felhőalapú számítási szolgáltatásokat biztosító Microsoft Azure platformon rendelkezésre álló digitális lehetőségek körének bővítése céljából.

A megállapodás értelmében a Halliburton teljes mértékben átáll a felhőalapú digitális platformok használatára és tovább erősíti ügyfeleinek kínált termékpalettáját az alábbiak révén:

  • Bővíti a valós idejű platformok távoli működtetés céljára való elérhetőségét,
  • A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségek kihasználásával javítja a Halliburton Data Lake analitikai hatékonyságát, valamint
  • A Halliburton rendszereinek általános megbízhatósága és biztonsága biztosításának érdekében gyorsabbá teszi az új technológiák és alkalmazások kiépítését, ideértve az SOC2-nek való megfelelést is.

"A Microsofttal és az Accenture-rel kötött stratégiai megállapodás fontos lépés az új technológiák és alkalmazások digitális lehetőségeink bővítését célzó bevezetése, az üzleti agilitás erősítése és a beruházási költségek csökkentése szempontjából egyaránt" - nyilatkozta Jeff Miller, a Halliburton elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke. "Nagy izgalommal várjuk, hogyan fogadják majd ügyfeleink és alkalmazottaink az e megállapodásnak köszönhető előnyöket, és nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk nyílik az ügyfeleinknek kínált szoftvereink nyílt architektúrájának még nyitottabbá tételére."

"A felhőbe való átköltözés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy piacformáló termékpalettát alakítsanak ki és érdemi üzleti kimeneteket érjenek el" - mondta Judson Althoff, a Microsoft Worldwide Commercial Business egységének ügyvezető alelnöke. "A Halliburtonnel és az Accenture-rel kötött szövetségünk révén biztosítani tudjuk a Halliburton és ügyfelei számára a felhő által a digitális szolgáltatásnyújtás terén kínált előnyöket."

A megállapodás lehetővé teszi a Halliburton összes fizikai adatközpontjának az Azure-ba való migrálását, amely globális lefedettségű vállalati szintű felhőszolgáltatásokat biztosít és számos fenntarthatósági előnyt kínál. Az Accenture szorosan együtt fog működni a Microsoft-tal és az Accenture és a Microsoft Avanade nevet viselő vegyes vállalatával annak érdekében, hogy támogassák a Halliburton digitális szolgáltatásainak és üzleti szempontból kritikus alkalmazásainak az Azure-ba való átköltöztetését. Az Accenture rendelkezésre bocsátja átfogó felhőmigrációs keretrendszerét, amely kifejezetten erre a célra kifejlesztett megoldásokat és exkluzív eszközöket, módszereket és automatizált folyamatokat biztosít a Halliburton adatközpont-migrálásának támogatása és a további átalakítási feladatok megoldása céljára.

"Egy erős digitális termékkör kiépítése és az üzleti tevékenységek gyors bővítése kizárólag akkor lehetséges, ha az adott vállalkozás szilárd alapokkal rendelkezik a felhőszolgáltatások tekintetében" - magyarázta Julie Sweet, az Accenture vezérigazgatója. "A Halliburton felismerte, hogy ezek a kulcsfontosságú alapok lehetővé teszik az innováció, a hatékonyság és a tehetséggondozás fejlesztését, melynek köszönhetően a hagyományos módszerektől eltérő megoldások alkalmazásával gyorsabb fejlődés érhető el. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek az átformáló hatású változásnak, amely a Halliburtonnel és a Microsofttal való hagyományos együttműködésünkre épül."

A vállalatok várakozásai szerint a szakaszokban megvalósuló migráció 2022-ben fejeződik majd be.

Amit a Microsoftról tudni kell…

A Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) a mobilalapú és felhőalapú vállalkozások számára platformot és hatékony termékeket biztosító vezető vállalat, melynek küldetése, hogy minden egyén és minden szervezet számára teljesítményük folyamatosan javítása révén egyre jelentősebb eredmények elérését tegye lehetővé.

Amit a Halliburtonről tudni kell…

Az 1919-ben alapított Halliburton a világ egyik legnagyobb energiaipari termékeket és szolgáltatásokat nyújtó vállalata. A vállalat, amely mintegy 140 nemzetet képviselő körülbelül 50 000 alkalmazottat foglalkoztat80 országban, hatékonyan segíti ügyfeleit az erőforrások értékének azok teljes életciklusában való maximalizálásában - kezdve a szénhidrogén-lelőhelyek azonosításától a geológiai adatok kezelésén, a próbafúrások kivitelezésén és a rétegek értékelésén keresztül a kutak kiépítéséig és beüzemeléséig, valamint az adott erőforrás kitermelésének optimalizálásig annak teljes életciklusában. További információkért kérjük, látogasson el a vállalat honlapjára: www.halliburton.com vagy lépjen kapcsolatba a Halliburtonnel a Facebookon, a Twitteren, a LinkedInen, az Instagramon és a YouTube-on.

Amit az Accenture-ről tudni kell…

Az Accenture vezető globális professzionális szolgáltató vállalat, amely a stratégiai tervezés és tanácsadás, interaktivitás, technológia és működtetés terén szolgáltatások széles palettájával áll ügyfelei rendelkezésére, és összes szolgáltatása digitális alapokon is elérhető. Ügyfeleinket több mint 40 iparágra kiterjedő egyedülálló tapasztalatainkra és szaktudásunkra, valamint a világ legnagyobb csúcstechnológiai megoldásokat alkalmazó, intelligens operatív központjaira támaszkodva segítjük céljaik megvalósításában. Az Accenture, amelynek szolgáltatásait több mint 120 országban 513 000 alkalmazott biztosítja, folyamatos innovációval támogatja klienseit teljesítményük javításában és vállalkozásaik hosszú távú értékteremtő tevékenységében. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.accenture.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Microsoft

Microsoft médiakapcsolatok
WE Communications for Microsoft
(425) 638-7777
rrt@we-worldwide.com

Halliburton

Befektetői kapcsolatok:
Abu Zeya
Halliburton, Investor Relations
Investors@Halliburton.com
281-871-2633

Médiakapcsolatok:
Emily Mir
Halliburton, Public Relations
PR@Halliburton.com
281-871-2601

Accenture

Christian Harper
Accenture Media Relations
Christian.harper@acccenture.com
516-434-8615

Contacts

Microsoft

Microsoft médiakapcsolatok
WE Communications for Microsoft
(425) 638-7777
rrt@we-worldwide.com

Halliburton

Befektetői kapcsolatok:
Abu Zeya
Halliburton, Investor Relations
Investors@Halliburton.com
281-871-2633

Médiakapcsolatok:
Emily Mir
Halliburton, Public Relations
PR@Halliburton.com
281-871-2601

Accenture

Christian Harper
Accenture Media Relations
Christian.harper@acccenture.com
516-434-8615