FDA keurt gegevensstreaming vanuit de Impella-console goed en zet de toon voor kunstmatige intelligentie-algoritmen om de patiëntresultaten verder te verbeteren

Figure 1 (Photo: Business Wire)

DANVERS, Mass.--()--De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft eenzijdige digitale datastreaming goedgekeurd tijdens patiëntenondersteuning door Abiomed’s (NASDAQ: ABMD) Automated Impella Controller (AIC), de externe console die wordt gebruikt met Impella hartpompen. De mogelijkheid om gegevens te streamen wordt mogelijk gemaakt door de Impella Connect-interface, een HIPAA-compatibel, cloudgebaseerd platform voor bewaking op afstand dat momenteel in meer dan 200 ziekenhuizen is geïnstalleerd. De goedkeuring betekent dat consolegegevens live kunnen worden gestreamd via Impella Connect naar een beveiligde server waar kunstmatige intelligentie (AI) voorspellende klinische informatie kan bieden aan de arts van de patiënt.

Als voorbeeld van hoe deze technologie in de toekomstige klinische praktijk kan worden gebruikt, heeft Abiomed al een AI-algoritme getraind om de volgende vijf minuten van de arteriële druk van een patiënt te voorspellen, alleen op basis van de voorafgaande vijf minuten aan consolegegevens. (zie Figuur 1) Abiomed heeft ook AI-algoritmen ontwikkeld om andere parameters te voorspellen, zoals slagvolume, linkerventrikeldruk en cardiale output. De AI-algoritmen zijn nog niet gewist of goedgekeurd voor gebruik door de patiënt. Zodra ze volledig ontwikkeld zijn, zullen ze worden voorgelegd voor beoordeling door de toezichthouder.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com