Met het U.S. Cotton Trust Protocol kunnen merken en retailers nu met meer vertrouwen Amerikaans katoen kopen

Het Trust Protocol brengt meetbare en verifieerbare doelen en metingen naar verantwoorde katoenproductie

MEMPHIS, Tenn.--()--Vanaf vandaag kunnen merken en retailers zich aansluiten bij het U.S. Cotton Trust Protocol, een nieuw systeem voor verantwoord geteelde katoen dat jaarlijkse gegevens zal verstrekken voor zes duurzaamheidsgebieden in overeenstemming met de VN-duurzaamheidsdoelstellingen. Deze jaar-op-jaar gegevens, die voor het eerst beschikbaar zijn, zullen merken en retailers in staat stellen om de voortgang bij het nakomen van duurzaamheidsverplichtingen beter te meten.

Een van onze doelen bij het ontwikkelen van het Trust Protocol is om merken en retailers meer vertrouwen te geven wanneer ze Amerikaans katoen in hun inkoopmix opnemen”, zegt Ken Burton, Executive Director van het U.S. Cotton Trust Protocol. “Deelnemende merken en retailers zullen nu meetbare vooruitgang kunnen aantonen bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Avra Lorrimer, Avra.Lorrimer@hkstrategies.com; +1 347-685-5745

Contacts

Avra Lorrimer, Avra.Lorrimer@hkstrategies.com; +1 347-685-5745