A Mary Kay a 10. évfordulóját ünnepli annak, hogy aláírta az Egyesült Nemzetek Szövetsége által a nők szerepének erősítése céljából meghatározott irányelveket tartalmazó okmányt

Download

Loading media player...

Deborah Gibbins commits to the Women’s Empowerment Principles, challenging corporate partners to make a public pledge to become gender equal.

DALLAS--()--A Mary Kay a 10. évfordulóját ünnepli annak, hogy aláírta az Egyesült Nemzetek Szövetsége által a nők szerepének erősítése céljából meghatározott irányelveket tartalmazó okmányt, és továbbra is elkötelezett a nők vezető szerepének erősítése és a befogadás elérése iránt - A Világgazdasági Fórum szerint a jelenlegi ütemben haladva 140 évig tartana a nemek egyenlő arányának elérése a vállalati legfelső vezetői pozíciókban(1), a nemi egyenlőség globális megvalósításához pedig 99,5 évre lenne szükség.(2)

Most, hogy a COVID-19-járvány csendesülésével a munkavállalók szerte a világon fokozatosan visszatérnek munkahelyükre, folytatni kell a nők szerepének erősítéséért folyó küzdelmet mind a közszférában, mint a magánszektorokban.

"A COVID-19-járvány okozta válsághelyzetben a nők minden eddiginél sérülékenyebbé váltak, és jelentős mértékben nőtt a nemek közötti egyenlőtlenség, melynek eredményeként egyfajta 'másodlagos pandémia'(3) alakult ki. Ebben a helyzetben a nők szerepének erősítését célzó irányelvek kulcsfontosságú előrelépést tesznek lehetővé mindenki számára. Felszólítom üzleti partnereinket és a gazdasági élet szereplőit, hogy nyilvánosan kötelezzék el magukat a nemek közötti egyenlőség biztosítása iránt. Hogyan érhetik el a nemek közötti egyenlőséget? Úgy, hogy alkalmaznak női munkavállalókat, biztosítják azok képzését, fejlődését és előléptetését, és támogatják a női vezetőket szervezetük minden szintjén. Ma, amikor a világ gazdasága magához térve a COVID-19-világjárvány okozta sokkból fokozatosan felélénkül, az üzleti élet újraindítása során minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kell kapjon a befogadás" - fejtette ki Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. vezető operatív tisztviselője (COO).

"Gratulálunk a Mary Kay-nek, hogy megtette az első lépést a WEPs megvalósításához vezető úton. A Mary Kay-t egyik legfontosabb partnerünknek tekintjük a nemek között a munkahelyeken, piacokon és közösségekben fennálló szakadék áthidalásáért és a Fenntartható fejlődési célok megvalósításáért folytatott küzdelemben" - nyilatkozta Phumzile Mlambo-Ngcuka, az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women ügyvezető igazgatója.

A Mary Kay vezető operatív tisztviselője, Deborah Gibbins nyilatkozatáról készült videófelvétel ide kattintva tekinthető meg. https://www.youtube.com/watch?v=Gwv4jUK3mKk&feature=youtu.be

Tudta? Hogyan halad a Mary Kay szervezeteiben globális szinten a nemi sokszínűség biztosítása és mekkora a női vezetők aránya - 2020 júniusi állapot:

  • A női alkalmazottak aránya: 61%
  • A nők aránya az ügyvezetői csapatokban: 50%
  • Elnökhelyettesi és annál magasabb pozícióban lévő nők aránya: 52%
  • Igazgatói és annál magasabb pozícióban lévő nők aránya: 59%
  • Menedzseri és annál magasabb pozícióban lévő nők aránya: 58%
  • Nők aránya a piacvezetői besorolású munkatársak körében: 64%
  • Nők aránya a 10 legjobb piacon: 60%

Amit a Mary Kayről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Amit a Women's Empowerment Principles-ről tudni kell…

Az Egyesült Nemezetek Szervezetének Nők szerepének erősítését célzó irányelvei (Women's Empowerment Principles [WEPs]) iránymutatást adnak az üzleti vállalkozások számára a nemek közötti egyenlőség támogatásához és a nők által a munkahelyeken, a gazdasági életben és a közösségekben játszott szerep erősítéséhez. Az ENSZ Globális Megállapodása (UN Global Compact [UNGC]) és az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women által közösen kidolgozott WEPs alapját nemzetközi szabványok és az alapvető emberi jogok képezik, valamint az a felismerés, hogy az üzleti vállalkozásoknak fontos szerepe van a nemek közötti egyenlőség biztosításában és a nők szerepének erősítésében. A WEPs hét elvének elfogadása és alkalmazása a legjobb módja annak, hogy az üzleti vállalkozások teljesíthessék a nemek közötti egyenlőség elérésére és a nők szerepének erősítésére vonatkozó célkitűzéseiket a 2030-as fenntartható fejlődési keretrendszer (2030 Agenda on Sustainable Development) által kitűzött és a 17 fenntartható fejlődési cél (Sustainable Development Goals [SDG-k]) részeként részletesen meghatározott irányvonalaknak megfelelően. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: WEPS.org.

________________________________________

(1) Women CEOs in Fortune 500 Company, 2019 (Női vezérigazgatók a Fortune magazine által az 500 legnagyobb vállalatról összeállított listában szereplő cégek élén 2019-ben)

(2) World Economic Forum, Global Gender Gap Report, 2020

(3) United Nations Secretary-General's Policy Brief on The Impact of COVID-19 on Women, April 9, 2020

https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/policy_brief_on_covid_impact_on_women_9_apr_2020_updated.pdf

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com