Voormalige vice-president noemt drie factoren voor het succes van Taiwan in de strijd tegen COVID-19

Then Vice President Chen Chien-jen speaks to the media at the Presidential Office Building on May 14, thanking the Taiwanese people for contributing to the success in the battle against the COVID-19, a few days before he left office. CNA photo May 14, 2020.

TAIPEI, Taiwan--()--Hoe is Taiwan, ondanks zijn geografische nabijheid tot China, erin geslaagd de situatie rond COVID-19 onder controle te houden? De voormalige vice-president van Taiwan, Chen Chien-jen, heeft daarop een aantal antwoorden.

“Ik denk dat drie belangrijke factoren hieraan hebben bijgedragen: een voorzichtige houding in de aanpak van COVID-19, snelle reacties in verschillende situaties, en een vooruitziende blik wat betreft crisisbeheersing,” aldus Chen in een webcast programma dat op 24 juni in Taiwan door de Talent Circulation Alliance en het American Institute werd geproduceerd.

Toen de situatie in Wuhan, waar het coronavirus eind 2019 voor het eerst werd ontdekt, via een bulletin board in Taiwan bekend werd, is Taiwan bijvoorbeeld onmiddellijk begonnen met het screenen van passagiers uit die stad, aldus Chen.

Taiwan begon ook maatregelen te nemen om ziekenhuisbesmettingen te voorkomen, contactonderzoek te verbeteren en mensen die nauw contact hadden gehad met bevestigde gevallen in quarantaine te plaatsen, verklaarde de epidemioloog Chen.

Daarnaast heeft de inwerkstelling van het Centrale Epidemie Commando Centrum om de reactie van de overheid, de vraag naar gezichtsmaskers en de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen te coördineren, bijgedragen aan het succes van Taiwan tegen COVID-19, vulde Chen aan.

Taiwan kon zijn dagelijkse productiecapaciteit voor chirurgische maskers in iets meer dan een maand verhogen van 1,88 miljoen naar 20 miljoen.

De gedetailleerde uitleg met betrekking tot de overheidsmaatregelen ter voorkoming van besmetting met het coronavirus gaf het publiek vertrouwen in het vermogen van de regering om de situatie in de hand te houden. Daardoor hield iedereen zich aan de overheidsinstructies, zoals het regelmatig wassen van de handen, het dragen van gezichtsmaskers en het inachtnemen van de thuisquarantaine, zei hij.

Chen, die in 2003 tijdens de uitbraak van het Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) minister van Volksgezondheid was in Taiwan, onderstreepte ook het belang van de mobiliteit van talent in de samenwerking op het gebied van epidemiepreventie.

“Geen enkel land kan een nieuwe besmettelijke ziekte in zijn eentje bestrijden,” zei Chen.

Tijdens de SARS-uitbraak kreeg Taiwan bijvoorbeeld geen hulp van de WHO omdat het destijds uitgesloten was van het gespecialiseerde VN-agentschap. Gelukkig kon het land, met hulp van 20 specialisten van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, de gezondheidscrisis doorstaan, aldus Chen.

In de tussentijd keerden de specialisten van de VS terug met hun ervaring in Taiwan, wat bijdroeg aan het opstellen van de standaardprocedures in Amerika in de aanpak van SARS, volgens Chen: “de wereld zou een betere plek zijn als mensen met elkaar samenwerken, talent mobiliseren en technologieën delen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Central News Agency
Naam: Jay Chen
E-mail: jenjey.chen@cna.com.tw
Telefoon: +886-2-25051180 ext. 100

Contacts

Central News Agency
Naam: Jay Chen
E-mail: jenjey.chen@cna.com.tw
Telefoon: +886-2-25051180 ext. 100