Nieuw AMR-actiefonds helpt de instortende antibioticapijplijn te besparen met een investering van 1 miljard dollar in de farmaceutische industrie

 Het partnerschap heeft tot doel tegen het einde van het decennium 2 tot 4 nieuwe antibiotica aan patiënten te brengen en de noodzakelijke beleidsoplossingen op lange termijn te vergemakkelijken

GENÈVE--()--Vandaag kondigden meer dan 20 toonaangevende biofarmaceutische bedrijven de lancering aan van het AMR Action Fund [www.AMRactionfund.com], een baanbrekend partnerschap dat ernaar streeft om tegen 2030 2-4 nieuwe antibiotica aan patiënten te brengen. Deze behandelingen zijn dringend nodig om de snelle opkomst van antibioticaresistente infecties aan te pakken - ook wel antimicrobiële resistentie of AMR genoemd. De bedrijven hebben tot nu toe bijna 1 miljard dollar aan nieuwe fondsen opgehaald om klinisch onderzoek naar innovatieve nieuwe antibiotica te ondersteunen die de meest resistente bacteriën en levensbedreigende infecties aanpakken. Via het AMR Action Fund zullen farmaceutische bedrijven hun krachten bundelen met filantropieën, ontwikkelingsbanken en multilaterale organisaties om de ontwikkeling van antibiotica te versterken en te versnellen. Het fonds zal zich concentreren op dringende behoeften op het gebied van volksgezondheid. Het zal de broodnodige financiële middelen verschaffen, evenals belangrijke technische ondersteuning om biotechbedrijven te helpen nieuwe antibiotica aan patiënten te brengen.

Het AMR Action Fund, een initiatief van het internationale orgaan dat de farmaceutische R & D-industrie vertegenwoordigt (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations, IFPMA), werd aangekondigd tijdens gelijktijdige virtuele lanceringsevenementen in Berlijn, Duitsland en Washington, DC, VS, met een derde evenement in Tokio, Japan op 10 juli.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Abigail Jones, Communications Director, IFPMA
a.jones@ifpma.org
+32 475 41 09 76

Silas Holland, Interim Director of External Affairs, AMR Action Fund
silas.holland@amractionfund.com
+1 202 329 0936

Contacts

Abigail Jones, Communications Director, IFPMA
a.jones@ifpma.org
+32 475 41 09 76

Silas Holland, Interim Director of External Affairs, AMR Action Fund
silas.holland@amractionfund.com
+1 202 329 0936