A Zynga lezárta az isztambuli székhelyű Peak átalakítással megvalósuló felvásárlását; örökös franchise portfóliója kibővül a Toon Blasttal és a Toy Blasttal

  • A Zynga 2020. július 1-i hatállyal lezárta a Peak felvásárlását
  • A Peak megtartja egyedi kreatív kultúráját és márkaidentitását
  • A Zynga a 2020-as év második negyedévben elért pénzügyi eredményeiről szóló jelentésének 2020. augusztus 5-i kiadásakor módosítani fogja a 2020-as év egészére vonatkozó pénzügyi előirányzatait

Zynga Closes Transformational Acquisition of Istanbul-based Peak; Expands Forever Franchise Portfolio with Toon Blast and Toy Blast (Graphic: Business Wire)

SAN FRANCISCO--()--Az interaktív szórakoztatás egyik globális vezető vállalata, a Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA) és az isztambuli székhelyű Peak, amely a Toon Blast és a Toy Blast megalkotója, ma bejelentette, hogy a két vállalat lezárta azt az ügyletet, melynek keretében a Zynga felvásárolta a Peak összes kibocsátott és forgalomban lévő törzsrészvényét körülbelül 1,8 milliárd USA dolláros vételárért, mely összeg megközelítőleg azonos arányban készpénzben és Zynga törzsrészvényben kerül kifizetésre. A Peak akvizíciójának eredményeként a Zyngához kerül egy neves, rendkívül tehetséges tagokból álló csapat és két örökös franchise, a Toon Blast és a Toy Blast, amelyek az utóbbi két évben folyamatosan a legtöbb bevételt hozó iPhone-os mobiljátékok közt szerepeltek az USA-ban: a Toon Blast az első 10-es, a Toy Blast az első 20-as listán.

A Peaket továbbra is annak alapítója és vezérigazgatója, Sidar Sahin, valamint a jelenlegi vezetői csapat fogja irányítani, és a vállalat székhelye a tervek szerint a jövőben is Törökországban, Isztambulban lesz.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy a Zynga csapatának új tagjaiként üdvözölhetjük Sidart és a Peak fantasztikusan tehetséges munkatársait" - nyilatkozta Frank Gibeau, a Zynga vezérigazgatója. "A Toon Blast és a Toy Blast birtokunkba kerülése révén az élőszolgáltatás-portfóliónkban szereplő örökös franchise-ok száma nyolcra nő, jelentős mértékben bővül globális felhasználói táborunk, és számos új, fejlesztés alatt álló, izgalmas játék is a tulajdonunkká válik. A két cég egyesített csapatai képviselte szakértelemnek köszönhetően minden esélyünk megvan arra, hogy együtt még gyorsabb növekedést érjünk el."

"Nagy örömünkre szolgál, hogy véglegesítettük ezt a monumentális egyesülést, amely nem pusztán a Zyngára és a Peakre, hanem az egész mobiljáték-ágazatra kihatással lesz" - jelentette ki Sidar Sahin, a Peak alapítója és vezérigazgatója. "Az együttműködés alapját a két vállalat szinte azonos jövőképe adja - mindkét cég küldetésének tekinti az emberek közti kapcsolatok kialakulásnak elősegítését játékai révén. A Peak vállalati kultúrájának alapja a megalkuvást nem ismerő előrehaladás és a folyamatos tanulás, és bár fejlődésünknek ebbe az új szakaszába már a Zynga-val együtt lépünk be, továbbra is elkötelezettek vagyunk egyedi vállalati kultúránk megőrzése iránt. Nagy izgalommal tekintünk közös jövőnk és az eredményes együttes munka elé."

A 2010-ben Sidar Sahin által alapított Peak a közkedvelt játékfranchise-ok, a Toon Blast és a Toy Blast megalkotója. Az újító szelleméről, kreativitásáról és kiemelkedően igényes grafikájáról ismert Toon Blast és Toy Blast révén vált széles körben népszerűvé a "match-3" (azaz a három egyforma elem megtalálásán alapuló) puzzle (kirakós) játékok ún. 'bezuhanós' (collapse) mechanikája. A játékok igen hamar rendkívül nagyszámú, lelkes és lojális rajongótábort szereztek világszerte, és az ágazatban a játékosmegtartás terén máig a legjobbak közt találhatók. A Toon Blast és a Toy Blast mobiljátékok napi aktív felhasználóinak száma (DAU) együttesen átlagosan több mint 12 millió fő. A Peak akvizíciója nyomán a Zynga mobiljátékainak átlagos DAU-ja várhatóan több mint 60%-kal fog növekedni, és szélesedik a Zynga nemzetközi játékostábora is. A Peak felvásárlásának eredményeként ugyanakkor több, a fejlesztés korai szakaszában lévő játék is a Zynga tulajdonába kerül.

A felvásárlás zárására 2020. július 1-i hatállyal került sor. A Zynga a tervek szerint a 2020-as év második negyedévben elért pénzügyi eredményeiről szóló jelentésének 2020. augusztus 5-i kiadásakor módosítani fogja a 2020-as év egészére vonatkozó pénzügyi előirányzatait.

A szerkesztő megjegyzése:

A legfontosabb kép- és videóanyagok a következő internetes címen érhetők el: https://bit.ly/ZyngaKeyArtandVideo

Amit a Zynga Inc.-ről tudni kell…

A Zynga az interaktív szórakoztatási ágazat egyik globális vezető vállalata, mely küldetésének tekinti az emberek játékok révén való összekapcsolását szerte a világon. Ez idáig több mint egymilliárd ember játszott a Zynga franchise játékaival, köztük a következőkkel: CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Words With Friends™ és Zynga Poker™. A Zynga játékai több mint 150 országban érhetők el, és szerte a világon játszhatók közösségi oldalakon és mobileszközökön egyaránt. A 2007-ben alapított vállalat központja San Franciscóban található, és a cég irodákat működtet az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Indiában, Törökországban és Finnországban is. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra ( www.zynga.com) vagy kövesse a Zynga-t a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon, illetve kísérje figyelemmel a cég blogját: Zynga blog!

Amit a Peakről tudni kell…

A Peak vezető, globális mobiljáték-fejlesztő vállalat, amelynek fejlesztői csapata prioritásnak tekinti a megalkuvás nélküli előrehaladást. A Peak hisz abban, hogy a legjobb termékek akkor alkothatók meg, ha tehetséges emberek olyan önállóan tevékenykedő csapatokat hoznak létre, amelyeknek célja hatásos fejlesztések elérése. A Peak jelenleg két, a népszerűségi listák élvonalába tartozó mobil franchise-zal (Toon Blast és Toy Blast) rendelkezik, amelyek az utóbbi két évben folyamatosan a legtöbb bevételt hozó iPhone-os mobiljátékok közt szerepeltek az USA-ban: a Toon Blast az első 10-es, a Toy Blast az első 20-as listán, és amelyek mobileszközökön játszó napi aktív felhasználóinak átlagos száma (DAU) együttesen több mint 12 millió. A 2010-ben alapított Peak székhelye Isztambulban, Törökországban található. További információkért kérjük, látogasson el a vállalat honlapjára: www.peak.com.

Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény előremutató állításokat tartalmaz, ideértve a következőket: a Peak Oyun Yazilim ve Pazarlama Anonim Şirketin (a továbbiakban "Peak") felvásárlása eredményeként várt előnyök realizálására vonatkozó képességünkre (beleértve globális ügyfélbázisunk bővítését, mobiljátékaink átlagos DAU-jának emelését és vállalatunk általános értelemben vett növekedését); valamint a várt és jövőbeli pénzügyi teljesítményünkkel kapcsolatos frissített információkra vonatkozó állítások. Az előremutató állítások többnyire olyan szavakat tartalmaznak, mint a "kilátások", "prognosztizált", "tervezett", "szándékozik", "lesz", "várakozásaink szerint", "úgy hisszük", "célunk", illetve "várhatóan", és a jövő idejű állítások általában előremutató állításoknak tekintendők. Az ezekben az előremutató állításokban említett tervek elérése vagy sikere jelentős mértékben függ különféle kockázatoktól és bizonytalansági tényezőktől, illetve a feltételezések helytálló voltától. Ezért nem szabad túlzott mértékben támaszkodni ezekre az előremutató állításokra, mivel azok a számunkra jelenleg (azaz a sajtóközlemény kiadásának időpontjában) rendelkezésre álló információkon alapulnak. Cégünk nem vállal kötelezettséget ezeknek az állításoknak a frissítésére. További információk ezekről a kockázatokról, bizonytalansági tényezőkről és feltételezésekről részletesebben kifejtésre kerültek vagy kifejtésre fognak kerülni az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [a továbbiakban "SEC"]) cégünk által benyújtott nyilvános dokumentumokban, amelyeknek másolata beszerezhető a vállalat honlapjának Befektetői kapcsolatok (Investor Relations) aloldalán a http://investor.zynga.com internetes címen, illetve a SEC honlapján a www.sec.gov internetes címen.

A működésre vonatkozó legfontosabb mérőszámok

Tevékenységünk eredményeit a működésre vonatkozó különféle mérőszámok alapján követjük nyomon, ideértve a mobiljátékainkra vonatkozó DAU-t is. A "mobiljátékok DAU-ja", azaz a mobiljátékainkkal naponta aktívan játszó felhasználók száma belső analitikai rendszereink segítségével kerül mérésre, illetve megbecslésre. A mobiljátékok DAU-ját és a működésre vonatkozó egyéb mérőszámokat olyan belső, vállalati adatok alapján határozzuk meg, amelyeket a felhasználói aktivitás nyomon követése során rögzítünk. Ugyanakkor felhasználunk harmadik felek által szolgáltatott adatokat is (ideértve a platformszolgáltatók által biztosított, harmadik felek hálózataiba való bejelentkezésekre vonatkozó adatokat) annak érdekében, hogy segítségükkel meghatározhassuk, hogy a két vagy több felhasználói fiókból bejelentkezett játékos ugyanaz az személy-e.

Mobiljáték DAU. A mobiljáték DAU alatt azoknak a személyeknek a számát értjük, akik mobiljátékaink egyikével egy adott napon játszanak. Az átlagos mobiljáték DAU egy adott időszak vonatkozásában az adott időszak egyes napjai mobiljáték DAU-jának átlaga. E mérőszám esetében egy adott személy, aki két különböző mobiljátékkal játszik ugyanazon a napon, két külön DAU-ként kerül figyelembe vételre. A mobiljáték DAU mérőszámot a közönségünk elkötelezése, bevonása (ún. "engagement") terén elért eredményeink mérésére használjuk.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Zynga befektetői kapcsolatok:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Zynga sajtókapcsolatok:
Sarah Ross
Sarah@zynga.com

Peak sajtókapcsolatok:
Barlas Cevikus
Barlas@peak.com

Contacts

Zynga befektetői kapcsolatok:
Rebecca Lau
Investors@zynga.com

Zynga sajtókapcsolatok:
Sarah Ross
Sarah@zynga.com

Peak sajtókapcsolatok:
Barlas Cevikus
Barlas@peak.com