A Dole közzétette vállalásait, melyek az emberek életének jobbá tételét és a bolygó egészségét szolgálják

A Dole célja, hogy 1 milliárd ember számára tápláló ételeket állítson elő, 2025-re elérje a zéró gyümölcsveszteséget és a szénalapú műanyagból készült csomagolóanyagok használatának teljes mértékű kiküszöbölését, és 2030-ra szén-dioxid-kibocsátását nullára csökkentse

The Dole Promise, inspired by Japanese philosophy, Sampo Yoshi. (Graphic: Business Wire)

SZINGAPÚR--()--A Dole Asia Holdings Pte. Ltd. Divíziói, a Dole Packaged Foods és a Dole Asia Fresh ma közzétették az együttesen "A Dole ígérete" (The Dole Promise) nevet viselő vállalásaikat, melyek célja a fenntartható táplálékhoz való hozzáférés kiterjesztése, az élelmiszerhulladékok mennyiségének csökkentése, a műanyagok csomagolási célra való használatának kiküszöbölése és a szén-dioxid kibocsátás mérséklése, valamint értékteremtés a vállalat tulajdonosai és partnerei számára (ideértve a részvényeseket és a gazdálkodókat).

"A Dole ígérete azt a felismerést tükrözi, hogy a küszöbönálló élelmiszerválság és a következő generáció magasabb szintű elvárásai fényében az üzleti tevékenység korábbi irányvonalak mentén való folytatása nem elfogadható" - magyarázta Pier Luigi Sigismondi, a Dole Packaged Foods elnöke. "A COVID-19-világjárvány hatásai következtében ez év végére további 265 millió ember kerül az éhezés küszöbére,(1) amely szám a múlt évi duplája. Ugyanakkor az éghajlatváltozás nyomán jelentkező kihívások, az erőforrás-pazarlás és a rendelkezésre álló természeti erőforrások csökkenése szintén megoldandó feladatok elé állít minket. Úgy gondoljuk, eljött a változások és változtatások ideje, és mi ezt ott kezdjük el, ahol a leghatékonyabbak lehetünk - azaz a saját üzleti tevékenységünk keretei közt."

A Dole ígérete egy 18. századi japán filozófia, a 'Sampo Yoshi' szellemében született, amely a társadalom és az üzleti vállalkozások jóllétét összefüggő elemeknek tekinti, és azt vallja, hogy az üzleti tevékenységeknek az eladók, a vevők és a közösségek számára egyaránt hasznosnak kell lenniük.

"A 'Sampo Yoshi' háromoldalú hasznosságot hirdető koncepciója évszázadok óta a japán kultúra részét képezi, és most mi is ezt választottuk a Dole ígéretének központi elveként, amely minden tevékenységünk alapját képezi. Ennek megfelelően igyekszünk kivenni a részünket a világ egyensúlyának helyreállításából azáltal, hogy megduplázzuk a saját küldetésünkként megfogalmazott erőfeszítéseinket, melyek középpontjában a bolygó egészségének biztosítása áll" - fejtette ki Richard Toman, a Dole Asia Fresh divízió elnöke. "Ez az ígéret arra vonatkozik, hogy a Dole másféleképpen fogja végezni üzleti tevékenységét, és összefog azokkal, akik hozzá hasonlóan elkötelezettek a Föld jóllétének biztosítása iránt."

A Dole ezen a filozófián alapuló ígérete az alábbi célok elérésére vonatkozik:

Az emberek életének jobbá tétele:

  • Fenntartható táplálékhoz való hozzáférés biztosítása 1 milliárd ember számára 2025-re
  • 2025-re a feldolgozott cukor mennyiségének nullára csökkentése a Dole összes termékében

A bolygó egészségének helyreállítása:

  • A gazdaságokat és piacokat összekötő Dole csatornákon és folyamatokban a nulla gyümölcsveszteség elérése 2025-re
  • 2025-re a szénalapú műanyagból készült csomagolóanyagok használatának teljes mértékű kiküszöbölése
  • 2030-ra a Dole tevékenységei során a szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkentése

Értékteremtés a Dole összes tulajdonosa és partnere számára:

  • A Dole továbbra is pozitív hatást igyekszik gyakorolni minden gazdálkodó, közösség és Dole alkalmazott életére az egyenlő lehetőségek, megélhetést biztosító javadalmazás és a biztonság, tápláltság és jóllét folyamatos növelése iránti elkötelezettsége révén. A vállalat az átláthatóságot, felelősségvállalást és beszámoltathatóságot biztosító vállalati kultúra kiépítése révén törekszik arra is, hogy a hozzá tartozó minden szervezetben és ellátási láncban érvényesüljenek az alapvető emberi jogok. A vállalat azt is célul tűzte ki, hogy üzleti értékét 50%-kal növeli 2025-re.

Az élelmiszerellátottság terén való egyenlőtlenség képviselte súlyosbodó probléma, amely már a világjárvány bekövetkezése előtt is fennállt, mára általános válsággá vált, amelynek leküzdéséhez feltétlenül globális összefogás szükséges. A Dole elkötelezettsége a fenntartható táplálékhoz való hozzáférés kiterjesztése iránt minden bizonnyal hozzá fog járulni a válság enyhítéséhez, csakúgy, mint az a vállalása, hogy kiküszöbölje az élelmiszerhulladékok keletkezését.

"Ígéretünk nem pusztán arra terjed ki, hogy jobbá tegyük jelenlegi életünket" - jelentette ki Sigismondi. "Felelősséget vállaltunk arra, hogy igyekszünk lefektetni egy nagyobb egyenlőséget és fenntartható jövőt biztosító világ alapjait a következő generációk számára."

A programot elindító "Dear Leaders of the World" című videó ( https://www.youtube.com/watch?v=b1rydBmLGyg&feature=youtu.be) képet ad a mai fiatalok aggodalmairól amiatt, hogy milyen jövő vár a generációjukra akkor, ha nem változtatunk még ma az eddigi hozzáállásunkon.

"A következő generációnak minden joga megvan arra, hogy számon kérje tőlünk, miért nem tettünk sokáig semmit olyan problémák megoldása érdekében, mint például az éghajlatváltozás, amelynek több generációra kiható következményei lesznek. Ezért fokozzuk erőfeszítéseinket olyan kulcsfontosságú célok elérése érdekében, mint a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése és a műanyag csomagolóanyagok használatának megszüntetése ellátási láncunkban. Ígéretet teszünk arra, hogy szívünkön viseljük a bolygó egészségének és az emberek jóllétének kérdését, és igyekszünk minden tevékenységünk során ennek megfelelően eljárni" - tette hozzá Sigismondi.

Az értéklánc egésze minőségének javítása

A jó táplálékhoz való hozzáférés és a hulladékok mennyiségének csökkentése terén fennálló számos hiányosság nem küszöbölhető ki elkülönülten végzett tevékenységekkel. A Dole ezért partneri kapcsolatot hozott létre a Solidaridaddal ( https://www.solidaridadnetwork.org/); a nemzetközi civil szervezet több mint ötven évre visszanyúló, öt kontinensre kiterjedő tapasztalatokkal rendelkezik a termelők és fogyasztók közti méltányos és fenntartható ellátási láncok létrehozása terén. A szervezet innovatív megoldásokat dolgoz ki olyan egészséges és fenntartható élelmiszertermelő rendszerek létrehozása céljából, amelyek biztosítják, hogy a gazdálkodók és munkások jövedelme elegendő legyen a megélhetéshez, hogy a rendszerben dolgozóknak legyen beleszólása a rendszer alakításába, illetve hogy az élelmiszerek előállítása ne bontsa meg a természet egyensúlyát. A Dole ugyanakkor segítséget kért a társadalmi és gazdasági élet egyéb szereplőitől is, köztük a következőktől: a Forum for the Future ( https://www.forumforthefuture.org/reinventing-the-way-the-world-works) elnevezésű szervezettől, amely üzleti vállalkozásokkal, kormányokkal és civil szervezetekkel együttműködve azon munkálkodik, hogy felgyorsítsa a fenntartható jövő elérését szolgáló folyamatokat; a Future Food Institute ( https://futurefood.network/institute/) nevet viselő kiválósági központtól, amely az élelmiszerekre vonatkozó adatok gyűjtését és az élelmiszerinnovációs ökoszisztéma fejlesztését végzi; valamint a Rocana ( http://rocanaventures.com/) kockázatitőke-befektető cégtől, amely tiszta és funkcionális táplálékokat előállító cégeket támogat.

Ez év második felében a Dole elindítja Sunshine for All™ elnevezésű befektetési alapját, melynek feladata további stratégiai együttműködési megállapodások megkötése és stratégiai befektetések végzése lesz szerte a világon. Az évente 2 millió USA dollárral gazdálkodó alap együtt fog működni újítókkal, start-up vállalkozásokkal és a fejlesztést előtérbe helyező partnerekkel a Dole ígéretének teljesítése és a kitűzött célok elérése érdekében olyan kulcsfontosságú területeken, mint az élelmiszertermékek, a lényegesség, a tanácsadás és az alapvető gyakorlatok bevezetése.

Továbbá a Dole arra törekszik, hogy a fent körvonalazott vállalásait a szervezetébe tartozók is beépítsék értékrendjükbe, különféle programok révén szélesíti alkalmazottai e területekre vonatkozó ismereteit, és minden Dole alkalmazottat arra bátorít és ösztönöz, hogy munkájuk során és magánéletükben is a Dole ígéretének alapját képező elveket kövessék."

A Dole ígéretére és a Sunshine for All befektetési alapra vonatkozó részletes információkért kérjük, látogasson el a sunshineforall.com internetes címre, valamint töltse le a Dole ígéretét bemutató képanyagokat ide kattintva.

Amit a Dole Asia Holdings Pte. Ltd.-ről tudni kell…

A Dole Asia Holdings Pte. Ltd. a világ egyik vezető, innovatív termékeiről ismert élelmiszertermelő és -forgalmazó vállalata, amely magas minőségű csomagolt gyümölcsökkel és egészséges snackekkel látja el a fogyasztókat. A Dole Asia Holdings ugyanakkor Ázsia legnagyobb minőségi frissgyümölcs- és zöldségtermelője és forgalmazója. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: dolesunshine.com vagy doleintlcsr.com. A Dole ígérete a Dole Asia Holdings vállalatcsoport kezdeményezése, és a vállalatcsoport termékeire vonatkozik, amelyekről a következő internetes címen tájékozódhat: sunshineforall.com.

(1) https://www.mercycorps.org/blog/quick-facts-global-hunger#global-hunger

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

MÉDIAKAPCSOLATOK:
Brittney Theriault
btheriault@golin.com

Contacts

MÉDIAKAPCSOLATOK:
Brittney Theriault
btheriault@golin.com