Onderzoek vindt 84% overlevingspercentage bij patiënten met cardiogene shock en andere uitdagende hartaandoeningen met de nieuwe Impella 5.5 met SmartAssist

The Impella 5.5 with SmartAssist is featured on the front cover of the July 2020 edition of the ASAIO Journal. (Photo: Business Wire)

DANVERS, Mass.--()--De eerste gepubliceerde Amerikaanse ervaring van patiënten die de nieuwste hartpomp van Abiomed kregen, Impella 5.5 met SmartAssist, ontdekte dat 84% van de patiënten het overleefde tot explantatie met 76% natuurlijk hartherstel. De studie werd gepubliceerd in de juli-editie van het American Society for Artificial Internal Organs (ASAIO) Journal.

De studie onderzocht de resultaten van de eerste 55 patiënten die werden behandeld met Impella 5.5 met SmartAssist in Cleveland Clinic, Hackensack University Medical Center / Hackensack Meridian Health en Cedars-Sinai Medical Center. Onderzoeksauteurs en hartchirurgen Ed Soltesz, MD, Mark Anderson, MD en Danny Ramzy, MD, concluderen dat Impella 5.5 met SmartAssist veilig en effectief is voor een aantal uitdagende klinische scenario’s, waaronder cardiogene shock van AMI.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com