Narkasa umożliwia inwestorom zakup kryptowalut za dowolną walutę (Centrum Prasowe)

W ciągu ostatnich 6 miesięcy liczba osób inwestujących w krytpowaluty zwiększyła się o 20 procent. Główną przyczyną takiego stanu rzeczy są spadki na giełdach światowych. Niedawno założony punkt wymiany kryptowalut Narkasa z siedzibą w Stambule ma nadzieję na rozszerzenie swej oferty i zaproponowanie klientom dokonywania transakcji w 156 narodowych walutach.

Caption to use for all system versions: Narkasa to Let Investors Buy Crypto in Currency of Their Choice (Photo: Business Wire)

STAMBUŁ--()--Wartość światowego rynku krytpowalut wynosi obecnie niemal 265 mld USD przy transakcjach wartych prawie 70 mld USD prowadzonych każdego dnia. Tymczasem na całym świecie działa 314 punktów wymiany kryptowalut wg krypto-trackera Coinmarketcap. W większości z nich jednak kryptowaluty można zakupić jedynie za dolary amerykańskie lub euro.

Inaczej jest w Narkasa, punktem wymiany kryptowalut z siedzibą w Stambule, który umożliwia inwestorom zakup kryptoaktywów za pomocą innych walut. Dodatkowo nowa usługa oferuje 50-procentową zniżkę na wszystkie transakcje przeprowadzone w ciągu 90 dni od jej premiery.

‘156 walut z całego świata’

Korzystając z nowoczesnych technologii i oferując usługi w 12 wersjach językowych Narkasa wyposaża inwestorów w platformę do wykonywania szybkich i bezpiecznych transakcji z wykorzystaniem różnych walut. „Obok dolara i euro Narkasa obsługuje także transakcje w rosyjskich rublach, ukraińskich hrywnach, brazylijskich realach, kazachskich tenge i tureckich lirach” – powiedział Erdal Kaya, dyrektor zarządzający Narkasa.

„Planujemy dalsze rozszerzenie naszej działalności docelowo dając możliwość prowadzenia transakcji kryptowalutowych za pomocą 156 różnych walut narodowych (pieniądz fiducjarny) - dodał. - W przeciwieństwie do większości innych punktów Narkasa umożliwi inwestorom zakupienie kryptowalut z dowolnego kraju”.

Bezpieczne i wiarygodne transakcje za pomocą kryptowalut

Narkasa nie nalicza żadnych dodatkowych prowizji za zakup kryptowalut przez swoją platformę oraz gwarantuje, że dane osobowe wszystkich klientów są bezpieczne. Spółka podlega regularnym audytom niezależnych podmiotów i działa zgodnie z europejskimi przepisami dotyczącymi przeciwdziałania praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu, jednocześnie postępując zgodnie z zasadą „poznaj swojego klienta”.

Dodatkowo poprzez wykorzystanie technologii API Narkasa dostarcza platformę do algorytmicznego handlu kryptowalutami. Pozwala ona klientom na zarządzanie ich inwestycjami przy użyciu sztucznej inteligencji specjalnie zaprojektowanej do ochrony przed nagłymi fluktuacjami rynkowymi.

Kryptowaluty szturmem zdobywają świat

Liczba kryptowalut wynosi obecnie 2687, a Bitcoin, Ethereum, Tether i Ripple stanowią 82 procent całej łącznej wartości obrotów, która rośnie w zawrotnym tempie. Namnożenie punktów wymiany kryptowalut doprowadziło do dramatycznego wzrostu liczby osób inwestujących w ten poszukiwany towar.

Zespół wsparcia Narkasa
e-mail: support@narkasa.com