Teijin ontvangt marketinggoedkeuring voor Merz's Xeomin® Botulinum Toxin Type A in Japan

FRANKFURT, Duitsland--()--Merz Pharmaceuticals GmbH, een toonaangevend neurotoxinebedrijf en dochteronderneming van Merz Pharma GmbH & Co. KGaA, en Teijin Pharma Limited, het kernbedrijf van de Teijin Group's gezondheidszorgactiviteiten, hebben vandaag gezamenlijk aangekondigd dat Teijin Pharma is goedgekeurd door het Japanse Ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW) om Xeomin® (incobotulinumtoxinA) op de markt te brengen voor intramusculaire injectie in 50, 100 of 200 eenheden voor de behandeling van spasticiteit van de bovenste ledematen.

Xeomin® is effectief bij de behandeling van perifere cholinerge zenuwuiteinden door de contractie van vrijwillige spieren te verzwakken, en het verlicht de spierspanning door de afgifte van een neurotransmitter genaamd acetylcholine te remmen. Het sterk gezuiverde neurotoxine, het enige actieve ingrediënt in Xeomin®, wordt gemaakt door complexerende eiwitten te verwijderen uit botulinumtoxine type A, dat wordt geproduceerd door Clostridium botulinum, met behulp van zuiveringstechnologie ontwikkeld door Merz Pharma GmbH & Co. KGaA. Door het gebrek aan complexerende eiwitten kan Xeomin® de productie van neutraliserende antilichamen verminderen die de werkzaamheid kunnen verminderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press Contact
Merz Therapeutics, a business of Merz Pharmaceuticals GmbH
Global Communications
+49 69 1503 1265
Elisa.Antz@merz.de

Contacts

Press Contact
Merz Therapeutics, a business of Merz Pharmaceuticals GmbH
Global Communications
+49 69 1503 1265
Elisa.Antz@merz.de