Jellagen kondigt startkapitaal aan om geavanceerde collageenproducten te ontwikkelen voor therapeutische en medische apparaat toepassingen

CARDIFF, Wales--()--Jellagen, een leider in geavanceerde collageenbiomaterialen uit mariene bronnen, kondigt de afsluiting aan van een £ 1.9m seed equity-ronde om de ontwikkeling van producten voor therapeutische en medische apparaat toepassingen voort te zetten. De ronde, die voor 75% werd gefinancierd door internationale investeerders, zal Jellagen in staat stellen pijplijnproducten te ontwikkelen en te partneren die gericht zijn op weefselreconstructie, diabetisch wondzorgbeheer en zeldzame huidtoepassingen.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en is van cruciaal belang voor een gezonde celfunctie en genezing en biedt tevens een belangrijke structurele component voor botten, spieren, huid en pezen. Op medisch gebied wordt collageen gebruikt in een reeks procedures, waaronder weefselreconstructie en wondbehandeling. Wetenschappers gebruiken ook collageen in routinematige celkweektoepassingen, omdat het een natuurlijke ondersteuning biedt voor cellen om te groeien onder omstandigheden zoals die in het menselijk lichaam. Collageen wordt ook gebruikt in verschillende voedingsmiddelen en cosmetische producten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For further information, please contact
Adam Watts – Digital Marketing Manager, Jellagen
Email: adam.watts@jellagen.co.uk
www.jellagen.co.uk

Contacts

For further information, please contact
Adam Watts – Digital Marketing Manager, Jellagen
Email: adam.watts@jellagen.co.uk
www.jellagen.co.uk