SPIE en ICFO kondigen $ 1 miljoen bijzondere diversiteitsgerichte stoel aan bij ICFO

De SPIE @ ICFO-leerstoel voor diversiteit in fotonische wetenschappen maakt deel uit van een onderwijsinitiatief van 2,5 miljoen dollar voor optica en fotonica door SPIE

ICFONIANS UNITED: Researchers, staff, and students celebrate their logo. The “R” stands for "recerca," the Catalan word for “research." This was part of the original branding of the research institutes established by the government of Catalonia a little over 20 years ago, and ICFO retains it in their logo. (Photo: Business Wire)

BELLINGHAM, Wash.--()--SPIE, de internationale vereniging voor optica en fotonica, kondigde de oprichting aan van de SPIE @ ICFO-leerstoel voor diversiteit in fotonische wetenschappen met ICFO, het in Barcelona gevestigde Instituut voor fotonische wetenschappen, een centrum gewijd aan de ontwikkeling van onderzoek, postdoctorale opleiding en kennis- en technologieoverdracht op gebieden waar optica en fotonica een doorslaggevende rol spelen. Een bedrag van 500.000 dollar aan financiering van SPIE wordt geëvenaard door 500.000 euro van de bestaande ICFO-dotatie. Het gecombineerde fonds zal de benoeming van een leerstoel bij ICFO ondersteunen, wiens taak het is om de activiteiten van het centrum te benutten om de bevordering van diversiteit verder te versterken, te beginnen met zijn meerdere programma’s ter ondersteuning van het onderwijs en de carrières van jonge vrouwen met verschillende achtergronden die interesse hebben in fotonica.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Daneet Steffens
Public Relations Manager
daneets@spie.org
+1 360 685 5478
@SPIEtweets

Alina Hirschmann
Communications, ICFO
Alina.Hirschmann@icfo.eu
+34 93 554 2246
@ICFOnians

Contacts

Daneet Steffens
Public Relations Manager
daneets@spie.org
+1 360 685 5478
@SPIEtweets

Alina Hirschmann
Communications, ICFO
Alina.Hirschmann@icfo.eu
+34 93 554 2246
@ICFOnians