Hernieuwbare energiebronnen ruim onder de 2 cent per kWh wereldwijd, vóór het einde van het decennium

PARIJS--()--Om een succesvolle energietransitie te bereiken, lanceert Terrawatt Initiative, onder leiding van voorzitter Isabelle Kocher, in haar nieuwe rapport en op haar nieuwe website (in het Engels) de uitdaging van een zonne-kWh ‘ver onder’ 2 cent overal in de wereld voor het einde van het decennium.

‘Ruim onder de 2 cent’. Deze eenvoudige maar krachtige boodschap die resoneert met de Overeenkomst van Parijs, is de boodschap die de Terrawatt-gemeenschap vandaag aan beleidsmakers en burgers over de hele wereld stuurt.

Achter deze boodschap schuilt een overtuiging: de energietransitie is binnen handbereik. Door hernieuwbare elektriciteit, met name zonne-elektriciteit, ruim onder de 2 cent per kWh te brengen, kan een hele samenleving en haar economie zichzelf transformeren: de elektrificatie van eindgebruik, licht, warmte, mobiliteit; opslag; nieuwe energiedragers; groene waterstof; en vele andere sociaal onmisbare innovaties worden economisch levensvatbaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Terrawatt Initiative
Jean-Pascal Pham-Ba
jppb@twi.team
+336 7272 4756
www.terrawatt.org

Contacts

Terrawatt Initiative
Jean-Pascal Pham-Ba
jppb@twi.team
+336 7272 4756
www.terrawatt.org