Saudi-Arabië lanceert COVID-19-dashboard met Esri-technologie

Het ministerie van Volksgezondheid van het land volgt pandemische gevallen met nieuwe GIS-bronnen

REDLANDS, Californië--()--Esri, de wereldleider op het gebied van locatie-informatie, heeft vandaag de lancering aangekondigd van het eerste dashboard voor coronavirusziekte 2019 (COVID-19) in opdracht van het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA). Het dashboard is gemaakt in samenwerking met Esri Saudi-Arabië en het ministerie van Volksgezondheid (MoH) van het land en is nu de officiële gegevensbron voor het volgen van COVID-19-gevallen in het hele koninkrijk. Het heeft de overheid en gezondheidsfunctionarissen de mogelijkheid gegeven om COVID-19 te volgen en te bestrijden, door middel van nauwkeurige op geografie gebaseerde details en statistieken.

“De gegevens in het COVID-19-dashboard van Saoedi-Arabië, inclusief casuslocaties en sociale kwetsbaarheid, stellen onze besluitvormers bij het ministerie van Volksgezondheid in staat om geïnformeerde en tijdige beslissingen te nemen”, zegt Faisal Alshammari, hoofd van de afdeling Statistieken en Informatiebeheer bij het Ministerie van Volksgezondheid Saudi-Arabië. “Het ondersteunt ook onderzoekers en openbare gebruikers om de gegevens te downloaden voor verdere analyse.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nadine Sherif
Nsherif@esri.com

Contacts

Nadine Sherif
Nsherif@esri.com