Italië wordt de eerste begunstigde van het EU-malariafonds: op Siena gebaseerde Achilles Vaccines srl ontvangt financiering ter bestrijding van malaria en COVID-19

SIENA, Italië--()--Het EU Malaria Fonds (EUMF) presenteerde gisteren zijn eerste investering in Achilles Vaccines srl in de gebouwen van Fondazione Monte dei Paschi di Siena in Italië. De investering ondersteunt de ontwikkeling van een nieuw malariavaccin op zijn veelzijdige technologieplatform dat bacteriën, natuurlijke dragers van moleculen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid, transformeert in een efficiënt toedieningssysteem van bio-antigene moleculen om goedkope, veilige en zelf-ondersteunende fit-for-for te produceren. doelvaccins. De EUMF-financiering, met steun van Fondazione TLS, zal ook worden gebruikt om het project van Achilles te bevorderen om een ​​nieuw menselijk monoklonaal antilichaam tegen COVID-19 te ontwikkelen.

De eerste ontvanger van EUMF-financiering, Achilles, is een in Siena gevestigd biotechbedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek naar malaria, antimicrobiële resistentie en, recentelijk, COVID-19. “Achilles Vaccines is trots om bij te dragen aan de zoektocht naar vaccins om malaria uit te bannen, een ziekte die in deze dramatische maanden naar de achtergrond verdween, maar die nog steeds aanzienlijk meer slachtoffers maakt dan COVID-19, vooral bij kinderen. Dankzij de begeleiding van Dr. Rappuoli ontsnappen we aan de uitdaging om met ons monoklonale antilichaam een ​​therapeutisch en profylactisch medicijn te vinden, dat uiteindelijk de pandemie maakt waarin we onszelf beheersbaar vinden ”, aldus Riccardo Baccheschi, President en CEO van Achilles.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Achilles Vaccines:
Eleonora Cossa
e.cossa@vrelations.it
+ 39 347.7467250

Contacts

Achilles Vaccines:
Eleonora Cossa
e.cossa@vrelations.it
+ 39 347.7467250