AriBio kondigt voltooiing van inschrijving aan in fase 2 van het Alzheimeronderzoek met AR1001

Toplijnresultaten worden begin 2021 verwacht

SEONGNAM, Zuid-Korea--()--AriBio, een biofarmaceutisch bedrijf in klinische fase, gevestigd in Zuid-Korea, heeft vandaag, 17 juni 2020, de voltooiing aangekondigd van de inschrijving in een fase 2-onderzoek van AR1001, een primeur in zijn klasse, oraal gedoseerd onderzoeksgeneesmiddel voor milde tot matige ziekte van Alzheimer. In totaal nemen 210 patiënten deel aan het onderzoek en het bedrijf verwacht begin 2021 de toplijnresultaten bekend te maken.

“De voltooiing van de inschrijving is een belangrijke mijlpaal voor AriBio en het bedrijf is enorm dankbaar voor de gecombineerde inspanningen van onze onderzoekers, partners en de patiëntengemeenschap. Het bevorderen van veilige, effectieve en zinvolle therapieën voor deze verwoestende ziekte is onze topprioriteit bij AriBio en we kijken ernaar uit om deze gegevens in de toekomst te presenteren”, aldus James Rock, Senior Vice President van Clinical Operations.

“Patiënten die aan het onderzoek deelnemen, vertonen extreem lage uitvalpercentages ondanks de COVID-19-pandemie en het veiligheidsprofiel van het medicijn is bemoedigend”, aldus Matthew Choung, voorzitter en CEO.

AriBio is het eerste bedrijf uit Zuid-Korea dat zich volledig heeft ingeschreven voor een fase 2-onderzoek naar de ziekte van Alzheimer in de Verenigde Staten. Het bedrijf streeft ernaar om in 2021 opnieuw een fase 2-onderzoek naar gemengde dementie te starten.

Over AR1001

AR1001 is een unieke orale therapie met nieuwe polyfarmacologische mechanismen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Preklinische onderzoeken hebben neuroprotectieve effecten van AR1001 bevestigd door apoptose van neuronen te remmen en de synaptische plasticiteit te herstellen. AR1001 heeft ook positieve effecten aangetoond tegen amyloïde plaques en tau-eiwitten.

Over AR1001-ADP2-US01

AR1001-ADP2-US01 (NCT03625622) is een dubbelblind, gerandomiseerd en placebogecontroleerd onderzoek om de werkzaamheid en veiligheid van de 26 weken durende behandeling van AR1001 bij patiënten met milde tot matige ziekte van Alzheimer te evalueren. De studie heeft tot doel de veiligheid en werkzaamheid van AR1001 te beoordelen bij het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer door middel van verschillende cognitieve en functionele beoordelingen. Het laatste patiëntbezoek zal naar verwachting eind 2020 plaatsvinden. De details van de klinische studie zijn beschikbaar op ClinicalTrials.gov.

Over AriBio Co., Ltd.

AriBio Co., Ltd. is een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in Zuid-Korea met een focus op neurodegeneratieve en infectieziekten. AR1003 is de belangrijkste kandidaat voor sepsis en COVID-19, die zich voorbereidt om begin 2021 in de Verenigde Staten aan een fase 1-studie te beginnen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fred Kim
734-516-8732
fredkim@aribiousa.com

Contacts

Fred Kim
734-516-8732
fredkim@aribiousa.com