Abiomed benoemt nieuwe chief medical officer Charles Simonton, M.D.

Abiomed Appoints New Chief Medical Officer Charles Simonton, M.D. (Photo: Business Wire)

DANVERS, Mass.--()--Abiomed (Nasdaq: ABMD), maker van de Impella hartpomp, heeft vandaag aangekondigd dat het Charles (Chuck) Simonton, M.D., heeft aangesteld als vice-president en chief medical officer.

Dr. Simonton staat bekend om zijn leiderschap in productontwikkeling en grootschalige klinische proeven. Hij was voor het laatst bij Abbott Vascular, waar hij sinds 2008 werkzaam was als chief medical officer en divisional vice-president van Global Medical Affairs. Bij Abbott Vascular leidde hij de programma’s die resulteerden in de goedkeuring van de carotisstents door de Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA), MitraClip en Absorb BVS, naast de EXCEL en COAPT trials. Voorafgaand aan Abbott werkte Dr. Simonton bijna 30 jaar als interventiecardioloog bij complexe hart- en vaatpatiënten. Hij begon bij het Duke University Medical Center en verhuisde vervolgens naar de Sanger Clinic in Charlotte, North Carolina, waar hij zijn eigen onderzoeksteam oprichtte om de resultaten van patiënten te bestuderen na het gebruik van nieuwe harttechnologieën. Dr. Simonton heeft de Carolinas Cardiovascular Research Foundation opgericht aan het Carolinas Heart Institute, dat nu deel uitmaakt van Atrium Health.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com