Blue Ocean Robotics en zijn UVD Robots worden door Robotics Business Review erkend als top 50 meest invloedrijke robotica-onderneming

Er is sprake van voortgezette wereldwijde groei, aangezien desinfecterende robot wordt gebruikt als effectief wapen tegen coronavirus en ziekenhuisinfecties

“Before we received the UVD robot, six of the hospital’s doctors had been infected with COVID-19. Since we started using the robot two months ago to disinfect, we have not had a single case of corona among doctors, nurses or patients,” said Christiano Huscher, chief surgeon at Gruppo Poloclinico Abano, which operates a number of private hospitals in Italy. UVD Robots is seeing not only growing interest by hospitals worldwide, but also from nursing homes and other healthcare institutions, schools and day care centers, with increased demand from shopping malls and commercial airports as well. (Photo: Business Wire)

ODENSE, Denemarken--()--Blue Ocean Robotics heeft aangekondigd dat het is opgenomen in de lijst van Robotics Business Review van de 50 meest invloedrijke robotbedrijven ter wereld (RBR50) voor zijn UVD Robots. De erkenning werd verdiend voor werk met UVD Robot, de gezondheidsvoordelen van zijn technologie en de aanhoudende groeiende vraag naar de desinfecterende mogelijkheden ervan.

UVD Robots combineert diepe microbiologische knowhow, autonome robottechnologie en ultraviolet licht om 's werelds beste op UV-C gebaseerde desinfectieoplossing te creëren, waarvan bewezen is dat het pathogenen in een kamer binnen 10-15 minuten elimineert. De robots zijn uitgerold naar meer dan 60 landen wereldwijd.

"UVD Robots beschikt over meer dan 75% van de wereldmarkt van autonome mobiele UV-C-desinfectierobots," aldus Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics. "Met de verwachte toekomstige groei en onze voorsprong van 2-4 jaar op de concurrenten met gepatenteerde oplossingen, zijn we de dominante speler voor de toekomst."

Blue Ocean Robotics is opgericht in samenwerking met het Odense University Hospital en heeft in 2014 UVD Robots gecreëerd als dochteronderneming om het probleem van ziekenhuisinfecties (Hospital Acquired Infections, HAI) op te lossen. Een op de vijftien mensen raakt besmet in ziekenhuizen.

Eugene Demaitre, hoofdredacteur bij The Robot Report en Robotics Business Review, stelde: "De oplossing werd al vóór de COVID-19-pandemie op de markt gebracht en sindsdien heeft UVD Robots zijn productie kunnen schalen volgens de groeiende wereldwijde vraag naar geautomatiseerde desinfectie. We verwachten dat het Deense RBR50-bedrijf in de toekomst bovendien zowel ziekenhuizen als andere locaties zal helpen om infecties te voorkomen."

Over Blue Ocean Robotics
Blue Ocean Robotics ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele servicerobots in de gezondheidszorg, horeca, bouw, landbouw en andere wereldwijde markten. Het portfolio van robots omvat de merken: UVD Robots, een mobiele robot voor desinfectie; GoBe Robots, een mobiele telepresence-robot voor communicatie, sociale inclusie en CO2-klimaatverbeteringen; en PTR Robots, een mobiele robot voor een veilige behandeling en revalidatie van patiënten. Blue Ocean Robotics ontwikkelt de robots van probleem en idee helemaal tot schaalvergroting. Elke robot is ondergebracht in zijn eigen dochteronderneming, waardoor Blue Ocean Robotics 's werelds eerste Robot Venture Factory is.

Download de persmap hier

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06

Contacts

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06