Andersen Global wchodzi na rynek Eswatini, wzmacniając obecność w Afryce

SAN FRANCISCO--()--Firma Andersen Global wzmacnia swoją obecność w RPA poprzez zawarcie umowy współpracy z Robinson Bertram, jedną z najstarszych i największych kancelarii prawnych w Eswatini, poszerzając międzynarodową platformę Andersen w regionie Afryki.

Mająca siedzibę w Mbabne kancelaria, na której czele stoi wspólnik zarządzający Zwelethu Desmond Jele, powstała pod koniec XIX w. Obecnie pracuje w niej ponad 30 specjalistów. Robinson Bertram oferuje szeroki katalog usług prawnych przeznaczonych dla klientów z sektora zarówno prywatnego, jak i publicznego, w tym z zakresu prawa spółek, prawa handlowego, nieruchomości, reprezentacji w postępowaniach sądowych i arbitrażowych, prawa pracy i ochrony środowiska.

„Naszym celem jest pozycja czołowej kancelarii prawnej, która świadczy skuteczne i kompleksowe usługi prawne w oparciu o zasady uczciwości i transparentności – powiedział Zwelethu. - Pracujemy również nad utworzeniem działu obsługi podatkowej, a dzięki współpracy z Andersen Global będziemy mogli zachować przewagę konkurencyjną na rynku, zapewniając całościową i sprawną obsługę ponad granicami”.

Jak dodał prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Mark Vorsatz: „Robinson Bertram stanowi kolejny wymiar naszej strategii na terenie Afryki, zwiększając nasze możliwości świadczenia najwyższej klasy usług dla klientów zarówno na Czarnym Lądzie, jak i w innych miejscach na całym świecie. Wspólnie ze swoim zespołem Zwelethu wyznacza standardy usług prawnych na miejscowym rynku, kładąc nacisk na umiejętne zarządzanie i niezależność. Nawiązanie współpracy z kancelarią Robinson Bertram to kolejny waży krok milowy w naszej strategii ekspansji usług prawnych i podatkowych w Afryce”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie.

Megan Tsuei
Andersen Global