Asia Direct Cable Consortium gaat nieuwe onderzeese kabel voor Azië-Pacific bouwen

TOKYO--()--NEC Corporation (NEC; TOKYO: 6701) heeft vandaag aangekondigd dat het Asia Direct Cable (ADC) Consortium een ​​hoogwaardige onderzeese kabel bouwt die China (Hong Kong SAR en de provincie Guangdong), Japan, de Filippijnen verbindt , Singapore, Thailand en Vietnam. Het consortium heeft NEC uitgekozen om de 9.400 kilometer lange ADC-kabel te bouwen, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022 gereed zal zijn.

De kabel zal meerdere paren optische vezels met hoge capaciteit bevatten en is ontworpen om meer dan 140 Tbps aan verkeer te vervoeren, waardoor gegevensoverdracht met hoge capaciteit in de Oost- en Zuidoost-Aziatische regio’s mogelijk wordt. Dankzij de hoge capaciteit van ADC kan het steeds bandbreedte-intensievere applicaties ondersteunen die worden aangedreven door technologische vooruitgang in 5G, de cloud, het internet der dingen en kunstmatige intelligentie. Dit zal de uitbreiding van communicatienetwerken in de regio verder versterken.

“Het ADC-systeem biedt de hoogste kabelcapaciteit en noodzakelijke diversiteit voor de belangrijkste informatiehubs in Azië, waardoor vervoerders en serviceproviders hun netwerken en diensten beter kunnen plannen voor een duurzame ontwikkeling”, zegt Chang Weiguo, een van de ADC-covoorzitters van China Telecom.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Joseph Jasper, j-jasper(at)nec.com

Contacts

Joseph Jasper, j-jasper(at)nec.com