Balbec Capital haalt $ 1,2 miljard op voor vierde wereldwijde kredietfonds

Sterke beleggersondersteuning voor wereldwijde platform van Balbec

NEW YORK--()--Balbec Capital, LP ('Balbec'), een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met expertise op het gebied van sourcing en investering in failliet en insolvent krediet, kondigde vandaag de succesvolle definitieve afsluiting van InSolve Global Credit Fund IV, L.P. (het 'Fonds') aan, met een totale verbintenis van ongeveer $ 1,2 miljard, waarmee de onderneming het doel van het Fonds van $ 1 miljard overschrijdt en het daarmee het grootste fonds van Balbec tot nu toe is. Het fonds kreeg aanzienlijke steun van de huidige klanten van Balbec en verwelkomde een aantal nieuwe wereldwijde institutionele beleggers.

In overeenstemming met de succesvolle aanpak van de eerdere beleggingsinstrumenten van Balbec, zal het Fonds trachten investeringsmogelijkheden te identificeren en te benutten, met de nadruk op een subset van niet-renderende leningen waarbij de lener of activa onderworpen zijn aan een insolventieprocedure, herstructurering, liquidatie of andere vorm van nood. Balbec zal zijn uitgebreide ervaring en wereldwijde aanwezigheid benutten om selectief te investeren in verschillende regio's en soorten activa om de meest wenselijke kansen te vinden en de macrorisico's te beperken. Tot op heden heeft het Fonds 45% van de verbintenissen opgevraagd.

Warren Spector, voorzitter van Balbec, stelde: "De sterke steun die we hebben ontvangen voor ons vierde fonds is een bewijs van het vertrouwen van beleggers in het ervaren team, het gedifferentieerde kredietplatform en de gedisciplineerde benadering van Balbec ten aanzien van investeren in en beheren van complexe activa. We kijken ernaar uit om onze diepgaande expertise in wereldwijde faillissementsregimes en langdurige industriële relaties te blijven benutten om aantrekkelijke kansen te vinden die volgens ons een sterk risicogecorrigeerd rendement zullen opleveren voor onze investeerders."

Charles Rusbasan, Founding Partner en Chief Executive Officer van Balbec, voegde eraan toe: "We zijn verheugd met de opbouw van het portfolio van het Fonds en zijn van mening dat we goed gepositioneerd zijn om kansen wereldwijd te blijven benutten door met snelheid, zekerheid en discretie te handelen. We verwachten dat de pijplijn van kansen robuust blijft, terwijl we willen voortbouwen op onze staat van dienst als het gaat om succesvol investeren in verschillende marktcycli."

Sinds de oprichting in 2010 heeft Balbec meer dan $ 5,2 miljard geïnvesteerd in meer dan 300 transacties in 19 landen. Balbecs voorgaande beleggingsinstrument, InSolve Global Credit Fund III, sloot in 2018 af met $ 727 miljoen aan kapitaalverbintenissen. Eerdere instrumenten in de serie, InSolve Global Credit Fund II en InSolve Global Credit Fund I, sloten respectievelijk op $ 629 miljoen in 2015 en $ 143 miljoen in 2012.

Over Balbec Capital, LP

Balbec Capital, LP, opgericht in 2010, is een wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder met ongeveer $ 2,4 miljard AUM, gespecialiseerd in het verwerven van leningen of vorderingen die in faillissement, een gestructureerd plan voor schuldafwikkeling of financiële herstructurering verkeren. Het bedrijf richt zich op een subset van leningen voor consumenten en kleine tot middelgrote ondernemingen (MKB), onderworpen aan vrijwillige insolventieplannen, zoals Chapter 13 in de VS en soortgelijke regimes wereldwijd. Balbec profiteert van zijn uitgebreide transactionele ervaring, wereldwijde infrastructuur, strategische partnerschappen en bedrijfseigen analyses om unieke investeringsmogelijkheden voor institutionele beleggers te identificeren. Ga voor meer informatie naar https://balbec.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amanda Klein
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170

Contacts

Amanda Klein
Gasthalter & Co.
(212) 257-4170