AudioValley: Nieuw groot internationaal zakelijk succes: Stingray kiest Targetspot voor de wereldwijde verkoop van audioadvertenties op Stingray Music

Een bloeiende markt voor digitale audio

BRUSSEL--()--Koersgevoelige Informatie:

AudioValley (Paris:ALAVY) (Brussels:ALAVY), een internationale specialist in digitale-audio-oplossingen voor de B2B-markt, (ISIN-code: BE0974334667/ticker: ALAVY) is bijzonder verheugd betkend te maken dat Stingray (TSX: RAY. A; RAY. B), een toonaangevend muziek-, media- en technologiebedrijf, voor Targetspot, een pionier in digitale audio, heeft gekozen om de wereldwijde digitale audioreclame te monetiseren voor al zijn Stingray Music-diensten, inclusief de gratis tv-audiokanalen waarop wordt geadverteerd (FAST) en de Stingray Music-app. Dankzij die samenwerking kunnen adverteerders en merken gemakkelijk Stingray-audiocontent kopen en de aanknoping maken met een steeds groter wordend publiek van muziekliefhebbers.

Volgens een wereldwijd onderzoek van maart 2020 heeft het coronavirus een directe invloed gehad op het wereldwijde thuisgebruik van media: tijdens de COVID-19-pandemie heeft 35 procent van de respondenten naar meer streamingdiensten geluisterd. Die groei van ons publiek vormt een gouden kans voor adverteerders om contact te krijgen met nog meer mensen op een moment waarop ze daarvoor openstaan.

Targetspot is in 2007 van start gegaan en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde verkoper van audio met kantoren in Noord-Amerika en Europa. De onderneming heeft en gebruikt tegenwoordig haar eigen technologie en levert iedere maand meer dan een miljard audio-impressies. De brede expertise van Stingray is een perfecte aanvulling op zijn muziekaanbod. Als gevolg van deze exclusieve wereldwijde overeenkomst zal Targetspot de audioreclameruimte van Stingray (70 miljoen actieve gebruikers per maand) gedurende twee jaar te monetiseren.

Stingray biedt een manier om zonder bijkomende kosten toegang te krijgen tot topmuziek via de Stingray Music-app en door de introductie van gratis tv-audiokanalen met advertenties op toonaangevende OTT-platformen zoals XUMO en LG. Samen bereiden Targetspot en Stingray de weg naar onbegrensde nieuwe reclamemogelijkheden.

"Targetspot is de ideale partner om de voortdurende groei en de ontwikkeling van de wereldwijde digitale-audiostrategie van Stingray te ondersteunen", zegt Ryan Fuss, senior vice president advertising solutions van Stingray. "Dat beide ondernemingen in de eerste plaats de beste audioreclame-ervaring willen bieden aan hun luisteraars, was een belangrijke reden waarom we voor Targetspot hebben gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat hun toonaangevende technologie en het beste wereldwijde verkoopteam zullen helpen om ons premium audio-aanbod bij adverteerders te differentiëren. Ik ben heel enthousiast over dit partnerschap en de toekomst van onze wereldwijde reclameactiviteiten."

"Dit partnerschap met Stingray is een belangrijke internationale ontwikkeling voor ons", zegt Alexandre Saboundjian, CEO en oprichter van AudioValley. "Net zoals wijzelf is Stingray actief in Canada, de Verenigde Staten en Europa. Met onze teams en onze technologie zullen we Stingray de mogelijkheid bieden zijn audiocontent te monetiseren."

VOLGENDE AFSPRAAK

Halfjaarlijkse omzet 2020
Maandag 27 juli 2020 nabeurs

Over Stingray
Stingray Group Inc (TSX: RAY.A; RAY.B) uit Montrealis een toonaangevend muziek-, media- en technologiebedrijf dat wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst heeft. Stingray is een vooraanstaand leverancier van beheerde direct-to-consumer- en B2B-diensten, zoals audiotelevisiekanalen, meer dan 100 radiostations, SVOD-content, 4K UHD-televisiekanalen, karaokeproducten, digitale reclameborden, muziek in winkels en muziekapps die meer dan 150 miljoen keer zijn gedownload. Stingray bereikt 400 miljoen abonnees (of gebruikers) in 156 landen. Voor meer informatie: www.stingray.com

Over Targetspot
Targetspot, een divisie van AudioValley (Euronext Growth Paris - Brussels: ALAVY; BE0974334667), is het geavanceerdste digitale audioreclameplatform. Het brede en gediversifieerde aanbod van de onderneming biedt uitgevers en adverteerders de mogelijkheid hun digitale audio te maken, af te spelen en te verkopen. Als pionier op het gebied van audiostreaming, reclameplaatsing en programmatische reclame verbindt Targetspot adverteerders, uitgevers en luisteraars met elkaar door middel van eigen technologie en oplossingen die op meerdere toestellen werken. Voor meer informatie: www.targetspot.com

Contacts

AUDIOVALLEY
Sébastien Veldeman
+32 (0) 2 466 31 60
investorrelations@audiovalley.com

ACTIFIN, financiële communicatie
Victoire Demeestère
+33 (0)1 56 88 11 11
vdemeestere@actifin.fr

BACKSTAGE COM, relaties financiële pers
Gunther De Backer
+32 (0)475 903 909
gunther@backstagecom.be
investorrelations@audiovalley.com

Contacts

AUDIOVALLEY
Sébastien Veldeman
+32 (0) 2 466 31 60
investorrelations@audiovalley.com

ACTIFIN, financiële communicatie
Victoire Demeestère
+33 (0)1 56 88 11 11
vdemeestere@actifin.fr

BACKSTAGE COM, relaties financiële pers
Gunther De Backer
+32 (0)475 903 909
gunther@backstagecom.be
investorrelations@audiovalley.com