Moody's Analytics-prognose: heropleving van COVID-19 kan wereldwijde economische depressie veroorzaken

NEW YORK--()--Volgens de economische voorspelling van Moody's Analytics zal het reële wereldwijde bbp dit jaar met 4,5% dalen als gevolg van COVID-19. Ons basisscenario voor de VS suggereert dat het tot halverwege de tien jaar zal duren voordat de economie terugkeert naar volledige werkgelegenheid. Mark Zandi, Chief Economist bij Moody's Analytics, beschrijft de vooruitzichten in een nieuw artikel, Handicapping the Paths for the Pandemic Economy.

'COVID-19 heeft enorme schade aangericht aan de wereldeconomie. Het snel heropenen van economieën zal de groei stimuleren door een opgekropte vraag te ontketenen, maar zal ook het spook opwekken van een herintensivering van COVID-19 en een nieuwe economische neergang, die zou kunnen leiden tot een wereldwijde depressie. We stellen onze economische prognoses op om marktdeelnemers te helpen om door deze enorme onzekerheid te navigeren en betere beslissingen te nemen, ”zei de heer Zandi.

De economische prognose van de Moody's Analytics-baseline geeft ons beeld van het meest waarschijnlijke traject voor de wereldeconomie. De basisprognose maakt deel uit van een reeks van 12 prognosescenario's, die maandelijks worden bijgewerkt, die alternatieve economische paden projecteren voor meer dan 100 landen en subnationale regio's in belangrijke markten. Deze scenario's worden gedreven door verschillende veronderstellingen met betrekking tot de epidemiologie van COVID-19, factoren aan de vraagzijde, waaronder monetair en fiscaal beleid, en structurele krachten op langere termijn zoals de schuldenlast van de overheid en globalisering. Om gebruikers te helpen, krijgt elk scenario een waarschijnlijkheid toegewezen op basis van de relatieve ernst en onze kijk op hoe waarschijnlijk het zal zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

KATERINA SOUMILOVA
Moody’s Analytics Communications
+1.212.553.1177

Moody’s Analytics Media Relations

moodysanalytics.com
twitter.com/moodysanalytics
linkedin.com/company/
moodysanalytics

Contacts

KATERINA SOUMILOVA
Moody’s Analytics Communications
+1.212.553.1177

Moody’s Analytics Media Relations

moodysanalytics.com
twitter.com/moodysanalytics
linkedin.com/company/
moodysanalytics