TeleSign helpt Skype robocalls te screenen met Score

LOS ANGELES--()--TeleSign kondigde vandaag een nieuwe samenwerking aan met Skype van Microsoft om robocalls te screenen met de vlaggenschipoplossing voor digitale identiteit: Score. Door Score te implementeren, kan Skype actie ondernemen tegen oproepen die waarschijnlijk een frauduleuze oorsprong hebben. In deze hoedanigheid kan Score zich gedragen als een inkomend spamfilter en tegelijkertijd andere vormen van communicatiefraude voorkomen, zoals internationale fraude met inkomstenaandelen (International Revenue Share Fraud, IRSF). Sinds de implementatie van de TeleSign-oplossing heeft Skype voor meer dan een miljoen frauduleuze oproepen per dag actie kunnen ondernemen.

Ravish Patel, Sr. Director Digital Identity Solutions, zei: “Robocalling heeft een groot probleem met de klantervaring veroorzaakt voor eindgebruikers en veroorzaakt ernstige reputatieschade voor communicatie-apps en -diensten die zich niet bewust zijn van het nut en de omvang van dergelijke geavanceerde aanvallen. Door gebruik te maken van een wereldwijd netwerkconsortium en het machine learning-algoritme onder supervisie van Score, kunnen we frauduleuze inkomende oproepen analyseren en effectief signaleren, waardoor we geld besparen en de ervaring van de eindgebruiker beschermen.” Hij vertelde verder: “TeleSign werkt samen met 21 van de Top 25 digitale eigendommen wereldwijd, waardoor ze veilig kunnen communiceren met hun miljarden eindgebruikers. Onze dienst helpt online bedrijven effectief bij het signaleren van nieuwe accountfraude, accountovernames, transactiefraude en andere communicatie gerelateerde fraude.”

Binnen de casestudy zei Anton Volkov van Skype bij het bespreken van de implementatie en resultaten: “We hebben de impact gemeten bij verschillende factoren: Het aantal misbruikmeldingen van eigenaren van Skype-nummers en het aantal gevallen van misbruik is gedaald sinds we Score zijn gaan gebruiken. We hebben ook sociale netwerken en media gevolgd voor eventuele negatieve PR met betrekking tot robocalls.”

De Score-oplossing van TeleSign levert reputatiescores op basis van telefoonnummerintelligentie, verkeerspatronen, machine learning en een wereldwijd gegevensconsortium. Naast het beveiligen van communicatie, geeft Score ook een aanbeveling om een transactie of registratie toe te staan, te signaleren of te blokkeren. De aanbeveling en Score kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over het goedkeuren van registraties of transacties, waardoor bedrijven de fraude op hun systemen kunnen reduceren.

Score is momenteel wereldwijd beschikbaar. De volledige casestudy over TeleSign en Skype is hier te lezen.

Over TeleSign

TeleSign verbindt en beschermt online ervaringen met geavanceerde oplossingen voor digitale identiteit en programmeerbare communicatie. Meer informatie kunt u vinden op www.telesign.com en volg ons op Twitter op @TeleSign.

Over Skype

Skype is om contact te maken met de mensen die het belangrijkst zijn in uw leven. Het is gebouwd voor zowel één-op-één- als groepsgesprekken en werkt waar u ook bent, via mobiel, pc, Xbox en Alexa. Met Skype-berichten en spraak- en videogesprekken in HD kunt u ervaringen delen en dingen gedaan krijgen met anderen. Skype is opgericht in 2003 en heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg. Skype is een divisie van Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

David Moeller
press@telesign.com
+1 317 374 7981

Contacts

David Moeller
press@telesign.com
+1 317 374 7981