IDEMIA en Sopra Steria gekozen door eu-LISA om het nieuwe gedeelde biometrische matching-systeem (sBMS) te bouwen voor grensbescherming van het Schengengebied

PARIS--()--Het Agentschap van de Europese Unie voor het operationele beheer van grootschalige IT-systemen in de ruimte van vrijheid, veiligheid en recht (eu-LISA) heeft een consortium van IDEMIA en Sopra Steria een raamcontract toegekend voor de levering van een nieuw gedeeld biometrisch matchingsysteem (sBMS). Tegen 2022 zal het sBMS een van de grootste biometrische systemen ter wereld zijn, met een database van meer dan 400 miljoen onderdanen van derde landen met hun vingerafdrukken en gezichtsopnames. Dit nieuwe systeem is gebaseerd op Europese biometrische technologie en zal in de eerste plaats voorzien in de identificatiebehoeften van het nieuwe Europese inreis-uitreissysteem, en vormt daarmee de hoeksteen van de bescherming van de Europese grenzen.

Het contract werd gegund na een aanbesteding (LISA / 2019 / RP / 05 EES BMS en sBMS) door eu-LISA. De looptijd is vier jaar, met een optie tot verlenging tot zes jaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PR firm: Havas Paris
Hanna Sebbah
+33 (6) 63 73 30 30
idemia@havas.com

Charles Devroye
+32 4 92 63 60 90
charles.devroye@soprasteria.com

Contacts

PR firm: Havas Paris
Hanna Sebbah
+33 (6) 63 73 30 30
idemia@havas.com

Charles Devroye
+32 4 92 63 60 90
charles.devroye@soprasteria.com