Impossible Foods wint bevelschrift in inbreukzaak op handelsmerk in de EU

  • De vooraanstaande rechtbank van de Europese Unie beslist ten gunste van Impossible Foods in een inbreukzaak inzake handelsmerken tegen Nestlé, 's werelds grootste voedingsbedrijf
  • De uitspraak verbiedt verschillende dochterondernemingen van Nestlé in heel Europa om ‘Incredible Burger’ op de markt te brengen en legt een boete op van € 25.000 per dag als de inbreukmakende merknaam op de markt blijft
  • Impossible Foods probeert het recht van consumenten op transparantie te beschermen en de rechtbank is van mening dat Nestlé opzettelijk heeft geprobeerd consumenten te verwarren met het kopen van hun product door de naam, visuele identiteit en andere merkkenmerken van Impossible Foods te imiteren

REDWOOD CITY, Californië--()--Een vooraanstaande rechtbank in de Europese Unie heeft deze week Impossible Foods een voorlopig bevelschrift gegeven, waarbij het wereldwijde voedselconglomeraat Nestlé SA werd bevolen de productnaam ‘Incredible Burger’ niet meer te gebruiken.

De rechtbank in Den Haag oordeelde op 27 mei dat het gebruik van ‘Incredible Burger’ in Europa inbreuk maakte op ImpossibleTM-handelsmerken van Impossible Foods, waaronder Impossible BurgerTM, en waarschijnlijk klanten zou verwarren.

Als resultaat hiervan is het dochterondernemingen van Nestlé in Europa verboden om producten met de productnaam ‘Incredible Burger’ te verkopen. Als ze de merknaam die inbreuk maakt niet binnen vier weken verwijderen, wordt voor elk van de tien afzonderlijke Nestlé-dochterondernemingen die bij de zaak betrokken zijn, een boete opgelegd van € 25.000 per dag - een bedrijfsbrede boete van maximaal € 250.000 per dochteronderneming gedurende de looptijd van het bevelschrift.

“Mensen zoeken specifiek naar Impossible Burger omdat het een superieur product is dat uniek is in de wereld van plantaardig voedsel”, zegt Dana Wagner, Chief Legal Officer van Impossible Foods. “Hoewel we de inspanningen van andere bedrijven om plantaardige producten te ontwikkelen, toejuichen, willen we niet dat consumenten in de war raken door simulacra. We zijn dankbaar dat de rechtbank het belang van onze handelsmerken heeft erkend en onze inspanningen heeft gesteund om ons merk te beschermen tegen een invasie van een machtige multinationale reus.”

Innovatie, geen imitatie

Impossible Foods maakt vlees van planten, met een veel kleinere ecologische voetafdruk dan vlees van dieren. Het in de VS gevestigde bedrijf gebruikt moderne wetenschap en technologie om gezond en voedzaam voedsel te creëren en een groeiende bevolking duurzaam te voeden.

De plantaardige Impossible Burger wordt wereldwijd door consumenten gevraagd vanwege zijn unieke smaak, textuur, mondgevoel en kookeigenschappen die het gehakt van koeien evenaren. Impossible Burger is het resultaat van bijna een decennium van basiswetenschap en hardcore onderzoek en ontwikkeling in het hoofdkantoor van het bedrijf in Silicon Valley in Californië.

Impossible Foods is benoemd tot Bedrijf van het jaar door Inc. Magazine en een van De 50 Genius-bedrijven van Time Magazine, en heeft een ongeëvenaard portfolio van intellectueel eigendom met honderden patenten en patenten die in behandeling zijn. Het intellectuele eigendom omvat methoden om de moleculaire grondslagen en de volledige zintuiglijke ervaring van dieren afkomstig vlees te decoderen en te reverse-engineeren, inclusief hoe het smaakt, kookt, sist en ruikt, en hoe je de ervaring zonder dieren kunt recreëren.

In zijn uitspraak onderschreef de Europese rechtbank de geldigheid van het handelsmerk Impossible BurgerTM en merkte de visuele, fonetische en conceptuele overeenkomsten op tussen dat handelsmerk en de merknaam ‘Incredible Burger’ van Nestlé en het haalde aanzienlijk bewijs aan dat consumenten en commentatoren in feite in de war waren door de gelijkenis in namen. De rechtbank verklaarde ook dat Nestlé, 's werelds grootste voedselbedrijf, opzettelijk geprobeerd heeft de toegang van Impossible Foods tot de Europese markt te belemmeren, in de hoop te profiteren van de kracht van het merk Impossible Foods door haar eigen plantaardige voedingsmiddelen te promoten onder een soortgelijke naam.

Klik hier voor het volledige persbericht met meer details over het intellectuele eigendom van Impossible Foods en de zaak tegen Nestlé.

Meer informatie:
impossiblefoods.com
Twitter
Facebook
Instagram
YouTube
Medium
LinkedIn

Mediakit:
www.impossiblefoods.com/media

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Keely Sulprizio
keely.sulprizio@impossiblefoods.com
415-656-6811

Contacts

Keely Sulprizio
keely.sulprizio@impossiblefoods.com
415-656-6811