Laser Force Cytology van LumaCyte versnelt productie gentherapie

CHARLOTTESVILLE, Virginia--()--LumaCyte, een geavanceerd bedrijf voor bioanalytische instrumentatie heeft met zijn transformatieve Laser Force Cytology (LFC) instrument, Radiance®, aanzienlijke vooruitgang geboekt. In een recente gezamenlijke inspanning van teams van LumaCyte en Catalent, de wereldwijde leider op het gebied van cel- en gentherapie, zijn waardevolle nieuwe mogelijkheden ontdekt in het monitoren van de productie van adeno-geassocieerde virussen (AAV) en infectiviteit, fundamentele uitgangspunten in de productie van gentherapieproducten. Uit een reeds afgerond deel van het werk bleek dat Radiance®, in vergelijking met ddPCR, in een fractie van de tijd en inspanning belangrijke inzichten kon verschaffen in optimale transfectieselectie. Deze resultaten, die een goede correlatie vertoonden met de titerbepalingen op basis van ddPCR, zijn onlangs gepubliceerd in een gezamenlijk technisch rapport.

De ontwikkeling en productie van gentherapie is ongelooflijk complex en behelst het combineren van verschillende cellijnen en virale vectoren tijdens het productieproces van een behandeling. Veel gebruikte virale vectoren in gentherapie als AAV, retrovirus en lentivirus induceren geen cytopathisch effect in de cellen, waardoor het onmogelijk is de titer te bepalen met behulp van traditionele TCID50 en plaque-assay methoden. Genetische methoden zoals ddPCR worden vaak gebruikt om de productie van gentherapiebehandelingen te evalueren, maar de resultaten zijn traag en vereisen een aanzienlijke en hooggekwalificeerde inspanning. Met Radiance® daarentegen, beschikken ontwikkelaars binnen enkele minuten na het oogsten van cellen over de resultaten, met een eenvoudige monsterverdunning. LumaCyte's labelvrije LFC-technologie levert een schat aan gegevens op, die diepgaand inzicht verschaffen in de cellulaire omstandigheden, wat ongelooflijk waardevol is bij het monitoren van de productiekwaliteit, inclusief de gezondheid van de cellen, potentiële besmettingen en het bepalen van de virale titer. "Het samenbrengen van unieke biofysische en biochemische cellulaire interacties door de toepassing van laserkrachten op afzonderlijke cellen, in combinatie met geavanceerde berekeningen van multivariate gegevens stelt ons nu in staat om een weelde aan infectie- en transfectiecijfers te ontdekken die voorheen niet bereikbaar waren", vertelt Bhargavi Kondragunta, Director Internal Process Development & Research bij Catalent Cell & Gene Therapy.

Met de toenemende complexiteit van de productie van gentherapie en een verscheidenheid aan ontwikkelingsmogelijkheden is het voor ontwikkelaars en onderzoekers van vitaal belang om bij elke stap van het proces een goed inzicht te hebben in de gegevens. Gedwongen door deze toegenomen kennisbehoefte hebben biofarmaceutische ontwikkelings- en productiepartners, waaronder de Contract Development and Manufacturing Organizations (CDMO's), gezocht naar nieuwe analytische instrumenten en benaderingen die real-time analysemogelijkheden kunnen bieden in hun processen, waardoor uiteindelijk de productie van deze levensreddende behandelingen kan worden versneld. "Het snel kunnen optimaliseren van het gentherapie-productieproces zodat ontwikkelaars kunnen opschalen in de wetenschap dat elke stap van hun proces nauwkeurig is afgerond, is van het grootste belang voor een succesvolle commercialiseringsstrategie en voor het leveren van deze behandelingen op grote schaal", aldus Renee Hart, President en CBO van LumaCyte. Catalent en LumaCyte onderzoeken het brede scala aan toepassingen die Laser Force Cytology kan bieden aan de zeer complexe gentherapie-ontwikkelings- en productie-industrie. Deze nieuwe snelle labelvrije analysecapaciteit biedt real-time monitoring van de productkwaliteit in een fractie van de tijd en zorgt ervoor dat veilige en werkzame behandelingen met een ongelooflijke efficiëntie geproduceerd kunnen worden.

Over LumaCyte

LumaCyte is een geavanceerd bedrijf voor onderzoeks- en bioanalytische instrumentatie dat labelvrije, eencellige analyse- en sorteerinstrumenten produceert waarbij het gebruik van antilichamen of genetische labeling niet vereist is voor cellulaire analyse. Deze revolutionaire technologie maakt gebruik van Laser Force Cytology™ (LFC™) om optische en vloeistofkrachten binnen een microfluïdisch kanaal te meten ter identificatie en bepaling van de intrinsieke biofysische en biochemische eigenschappen van afzonderlijke cellen. De multivariate aard van de gegevens heeft een groot aantal Big Data-strategieën en cloud computing-capaciteiten mogelijk gemaakt die geavanceerde analyses aansturen, waardoor een dieper begrip van op cellen gebaseerde biologische systemen mogelijk is. Toepassingen van de labelvrije platformtechnologie van LumaCyte omvatten virale infectiviteit voor de ontwikkeling en productie van vaccins, ontwikkeling en productiemonitoring van cel- en gentherapie, O&O op het gebied van kankerbiologie, immunotherapie met CAR T-cellen, geïnduceerde pluripotente stamcellen (iPSC's), infectieziekten en preklinische ontdekking van nieuwe geneesmiddelen, naast meerdere toepassingen in de bioproductiesector gericht op kwaliteitscontrole (AAT) en procesoptimalisering.

www.lumacyte.com

Innovate. Discover. Transform.™

Over Catalent

Catalent, Inc. is de toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde toedieningstechnologieën en ontwikkelingsoplossingen voor geneesmiddelen, biologische middelen en gezondheidsproducten voor consumenten. Met meer dan 85 jaar ervaring in de sector heeft Catalent bewezen expertise voor het sneller op de markt brengen van meer producten voor de klant, waarbij het de prestaties van de producten verbetert en een betrouwbare wereldwijde levering van klinische en commerciële producten garandeert. Catalent biedt werk aan meer dan 13.500 personen, waaronder circa 2.400 wetenschappers en laboranten, op bijna 40 vestigingen. In het boekjaar 2019 genereerde het bedrijf een jaaromzet van ruim $2,5 miljard. Het hoofdkantoor van Catalent bevindt zich in Somerset, New Jersey. Voor meer informatie kunt u terecht op www.catalent.com

More products. Better treatments. Reliably supplied.™

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten

LumaCyte - Renee Hart
renee.hart@lumacyte.com

Catalent – Chris Halling
chris.halling@catalent.com

Contacts

Mediacontacten

LumaCyte - Renee Hart
renee.hart@lumacyte.com

Catalent – Chris Halling
chris.halling@catalent.com