Arthur D. Little förvärvar Cutter Consortium och Presans för att utöka möjligheter till open consulting

LONDON--()--Arthur D. Little (ADL) tillkännagav idag förvärvet av Cutter Consortium, ett teknik- och forskningsföretag baserat i USA, och Presans en ledande aktör inom industriell öppen innovation baserad i Frankrike. Genom att kombinera sin egen expertis med ett befintligt nätverk av oberoende experter, utökar ADL sitt ekosystem för att erbjuda tjänster av hög kvalitet som drivs av open consulting och öppen problemlösning.

Cutter Consortium (www.cutter.com) hjälper organisationer att hantera digital disruption av affärs-modeller och utnyttja ny teknik för konkurrensfördelar och framgångsrika uppdrag. Genom sin forskning, rådgivning, kompetensutveckling och utbildning av företagsledare – allt med globalt erkända ledare – levererar Cutter innovativa lösningar till sina tusentals kunder över hela världen. Cutters experter har gjort revolutionerande arbete inom områden som sträcker sig från digital arkitektur till digital teknik, agila organisationer till dataanalys och digitalt ledarskap till hållbar innovation. Kärnan i verksamheten är en medlemstjänst som ger kunderna värdefull tillgång till deras experter och insikter.

Presans (www.presans.com) är en ledande datadriven plattform för industriell öppen innovation och öppen problemlösning. Tack vare den senaste tekniken baserad på big data och artificiell intelligens, samt ett team av tidigare forsknings- och innovationschefer med djupgående kunskap inom innovation, nyttjar Presans ett nätverk av över 6 miljoner experter över hela världen. Presans tillhandahåller en mängd avancerade öppna innovationstjänster, vilket bidrar till att accelerera beslutsfattande och riva vetenskapliga och tekniska hinder. Presans har arbetat med över 50 internationella industrigrupper och levererat mer än 100 innovationsprojekt i Europa, USA och Mellanöstern.

"Arthur D. Little tillämpar en strategi av open consulting och öppen problemlösning och förenar de främsta globala experterna inom varje uppdrag för att komplettera våra interna styrkor," kommenterar Ignacio García Alves, ordförande och VD för Arthur D. Little. "Vi tror på att framtiden är open consulting. Med det dubbla förvärvet av Cutter och Presans har vi möjlighet att utöka vårt ekosystem och vår förmåga inom öppen problemlösning, genom att ge tillgång till experter, insikter och differentierad erfarenhet för våra kunder, på ett sömlöst sätt.”

"Cutter-teamet kände en omedelbar synergi med våra kollegor på ADL. Vi delar fokus på innovation, som i ADLs fall går tillbaka till dess rötter, och en betoning på att tillhandahålla anpassade, ledande lösningar. Dessutom har ADLs mer än 40 kontor i 30 länder gett Cutter en förbättrad förmåga att hjälpa sina kunder över hela världen, säger Karen Coburn, VD för Cutter Consortium.

"Sedan starten vid École Polytechnique's inkubator, har Presans anlitat de bästa experterna i världen, främst för att hjälpa sina kunder att lösa komplexa tekniska problem," säger Albert Meige, grundare av Presans. "Presans tar sig nu an fler problem i gränssnittet mellan strategirådgivning och vetenskaplig och teknisk expertis. Tiden är nu kommen för Presans att stärka sig genom att gå samman med Arthur D. Little."

Tillsammans med Cutter och Presans, stärker ADL sin position inom digitalisering, informationsteknik och industriell innovation, särskilt när det gäller revolutionerande problemlösning inom innovation och konvergens. Genom förvärvet av Presans tekniska plattform accelererar ADL dessutom sin satsning inom artificiell intelligens och maskininlärning för att utveckla nytänkande erbjudanden för sina kunder.

Cutter Consortium och Presans kommer att fortsätta att verka under sina nuvarande varumärken med samma ledningsgrupper, samtidigt som de drar nytta av ADLs kompetens, investeringar, och globala exponering.

Contacts

Ytterligare information från:
Cate Bonthuys
Catalyst Comms
+44 7746 546773
cate@catalystcomms.co.uk

Contacts

Ytterligare information från:
Cate Bonthuys
Catalyst Comms
+44 7746 546773
cate@catalystcomms.co.uk