Stallergenes Greer en Anergis rapporteren succesvolle preklinische onderzoeksresultaten met COP-virosomen als tweede generatie allergeenimmunotherapie

  • Allergenenimmunotherapie van de tweede generatie met COP-virosomen, gebaseerd op Anergis Contiguous Overlapping Peptides (COP) gekoppeld aan Mymetics virosomen, werden getest door Stallergenes Greer in een therapeutisch model van berkenpollenallergie.
  • De resultaten toonden aan dat een behandeling met COP-virosomen allergische astma kon genezen bij muizen die gevoelig waren voor berkenpollen.
  • De COP-virosomen waren significant superieur aan de COP of het virosoom alleen, wat de synergie tussen COP en virosomen bevestigt om een ​​verbeterde tweede generatie AIT-behandeling te bevorderen.
  • De resultaten van de studie worden binnenkort gepubliceerd.

LONDEN, VK & EPALINGES, Zwitserland--()--Stallergenes Greer, een wereldleider in allergeenimmunotherapie (AIT) en Anergis, een leider in ultrasnel AIT-onderzoek en -ontwikkeling, hebben vandaag de resultaten bekendgemaakt van een gezamenlijke onderzoeksstudie waarin de effecten van tweede generatie Contiguous Overlapping Peptides (COP) allergeen immunotherapie in een therapeutisch model van berkenpollenallergie, met als doel het verkorten van AIT-toedieningsschema’s.

COP-virosomen, COP alleen en virosomen alleen werden vergeleken met een placebogroep in een intern therapeutisch model van berkenpollenallergie. Recombinant Bet v 1 alleen (het belangrijkste allergeen van berkenpollen) en natuurlijk berkenpollenallergeenextract werden ook gebruikt als controles in deze setting.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stallergenes Greer
Communications
Catherine Kress
+33 (0)1 55 59 26 05
Email: catherine.kress@stallergenesgreer.com

Anergis SA
Vincent Charlon, CEO, info@anergis.ch

Contacts

Stallergenes Greer
Communications
Catherine Kress
+33 (0)1 55 59 26 05
Email: catherine.kress@stallergenesgreer.com

Anergis SA
Vincent Charlon, CEO, info@anergis.ch