A Mary Kay úttörőnek számító kutatási projekteket mutatott be a virtuális programként megrendezett Skin of Color Society szimpóziumon

Dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer of Mary Kay (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A bőrápolási innovációk terén már több mint 56 éve vezetőnek számító Mary Kay Inc. elkötelezetten támogatja a szépségápolási kutatói és tudományos közösségeket, mely tevékenysége jegyében a 2020. évi Skin of Color Society virtuális szimpóziumon bemutatta legújabb kutatási eredményeit.

Dr. Cristi Gomez, a Product Safety & Environmental Toxicology (Termékbiztonság és Környezeti toxikológia) egység igazgatója beszámolt a Mary Kay által kifejlesztett, LumiVie nevet viselő, a bőr fakóságát megszüntető, a bőrt energizáló és hidratáló, fokozott hatású szérum kifejlesztéséhez vezető, új kutatási eredményekről. Az urbanizáció világméretű térnyerése következtében egyre nagyobb problémát jelentenek a környezeti szennyező anyagok bőrre gyakorolt hatásai. A szennyező anyagokkal telített levegőnek való hosszú távú kitettség összefüggésbe hozható a látható öregedéssel - főként a pigmentfoltok kialakulásával. A Mary Kay kutatói egy növényi kivonatokat és B3- és C-vitamint tartalmazó bőrápoló készítményt fejlesztettek ki, amelyet érzékeny bőrűek is használhatnak, és amely hatékony a bőr pigmentfoltjainak kezelése terén. A termék használata során ugyanakkor megfigyelték, hogy az javítja a bőr tónusát és textúráját, és fényesebbé teszi a fakó bőrt.

"Csapatunk elkötelezett a nők közérzetét és önbizalmát befolyásoló általános bőrproblémák megszüntetésére szolgáló, innovatív megoldások kifejlesztését támogató kutatások végzése iránt" - fejtette ki Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay tudományos vezetője. "2020-ban a Mary Kay Research & Development (Kutatási és fejlesztési) egysége továbbra is megosztja a világ tudományos közösségével az általunk elért legújabb, úttörőnek számító felfedezéseket."

A virtuális program formájában megrendezett Skin of Color Society szimpózium a legutóbbi esemény volt abban a rendezvénysorozatban, amelyeken a Mary Kay a bőr egészségének biztosítását célzó kutatások és fejlesztési iránti, hosszú évekre visszanyúló elkötelezettsége jegyében bemutatta kutatási eredményeit a tudományos és akadémiai közösségeknek. A Mary Kay minden évben több százezer tudományos vizsgálat során teszteli termékeit és alapanyagait annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb biztonsági, minőségi és teljesítménynormáknak. A Mary Kay globális portfóliójában több mint 1500 termék-, technológiai és csomagolási szabadalom szerepel. A vállalat 2018-ban jelentette be egy több mint 100 millió USA dollár beruházásával létrehozott, csúcstechnológiát képviselő gyártó és kutató/fejlesztő létesítmény megnyitását Texas állam Lewisville városában.

Amit a Mary Kayről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom