Crypto.com breidt zijn cryptocard uit naar 31 landen in Europa met behulp van het mondiale verwerkingsplatform van i2c

Door de economische neergang laait de interesse in crypto als inflatiedekking en betalingsoplossing onder reguliere consumenten en investeerders weer op

REDWOOD CITY, Californië--()--i2c Inc., een toonaangevende aanbieder van digitale betalings- en open banktechnologie kondigde aan dat de samenwerking met Crypto.com als het cryptocard-product van het bedrijf gestart is met levering in 31 landen door heel Europa. De uitbreiding volgt op succesvolle en flexibele integraties tussen de twee bedrijven gedurende de afgelopen drie jaar in Singapore, de Verenigde Staten en, meest recentelijk, het Verenigd Koninkrijk. Dit maakt het cardprogramma van Crypto.com het breedst beschikbare programma ter wereld. Consumenten hebben nu toegang tot een end-to-end crypto-ecosysteem dat bestaat uit een crypto-betaalkaart en een portemonnee-app om crypto te kopen, verkopen en verdienen, evenals cashback-beloningen naarmate men besteedt.

De interesse in digitale valuta neemt toe nu de wereldwijde economische crisis en de resulterende overheidsstimuleringsmaatregelen de nationale schuld naar ongekende hoogtes stuwen, hetgeen zorgen met zich meebrengt rondom een door hyperinflatie veroorzaakte recessie na de pandemie. Een door Crypto.com-gesponsorde onderzoeksstudie van The Economist Intelligence Unit maakt voor het eerst melding van reguliere consumenten in cryptovaluta, waarbij 20% van de respondenten die momenteel geen crypto gebruiken, aangeven dat ze van plan zijn het volgend jaar te gaan gebruiken.

Volgens de studie zien consumenten online betalingen als de primaire rol voor digitale valuta (34 procent). Hoewel de algemene kennis van gevestigde cryptovaluta beperkt blijft, geeft meer dan de helft van de consumenten (54 procent) aan dat zij zouden overwegen om nieuwe digitale valuta te gebruiken die worden uitgegeven en ondersteund door regeringen. Investeerders zien crypto als dekking tegen inflatie en als langetermijninvestering, zeker nadat de recente 'halvering' van Bitcoin zijn waarde boven de grens van $ 10.000 heeft opgedreven en $ 13 miljard heeft toegevoegd aan de cryptomarkt.

“Mensen zijn benieuwd en optimistisch over de toekomst van cryptovaluta en dat in een cruciale tijd waarin het vertrouwen in financiële markten wankelt en mensen zich tot digitale valuta keren als een helder plan B ten opzichte van traditionele financiële structuren,” zei Kris Marszalek, CEO van Crypto.com. “We hebben i2c drie jaar geleden geselecteerd in anticipatie van onze mondiale strategie vanwege hun integratie met wereldwijde banken en cardnetwerken. Het cloud-based platform van i2c drijft een aangepaste, ‘plug-n-play’-oplossing aan, dus we hoefden niet vanaf nul te beginnen met de integratie van meerdere processoren in iedere markt.”

“Het huidige economische klimaat van onzekerheid versterkt de trend onder consumenten richting flexibele financiële oplossingen die toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn en afgestemd op hun 'on-demand', digitale levens,” zei Jim McCarthy, president van i2c Inc. “De robuuste aanmelding voor de betalingsoplossing van Crypto.com in Europa geeft aan dat consumenten klaar zijn voor een alternatief voor traditionele geldsystemen dat hen directe controle geeft over hun geldzaken en investeringen. i2c is er trots op dat we Crypto.com helpen bij de wereldwijde introductie van optionele betalingsoplossingen.”

Over Crypto.com

Crypto.com werd in 2016 opgericht op basis van een simpele overtuiging: iedereen heeft het fundamentele mensenrecht om hun geld, data en identiteit te beheren. Met momenteel meer dan 2 miljoen gebruikers op zijn platform biedt Crypto.com een krachtig alternatief voor traditionele financiële dienstverlening en brengt het zijn visie voor "cryptovaluta in iedere portemonnee" in de praktijk, één consument tegelijk. Crypto.com is gebouwd op een stevig fundament van veiligheid, privacy en naleving en is het eerste cryptovalutabedrijf ter wereld dat CCSS Level 3, ISO27001:2013 en PCI:DSS 3.2.1, Level 1-conform is. Het hoofdkwartier van Crypto.com is gevestigd in Hong Kong met een team van meer dan 250 mensen. Bezoek voor meer informatie https://crypto.com.

Over i2c Inc.

i2c is een mondiale aanbieder van zeer configureerbare betalings- en open bankieroplossingen. Door gebruik te maken van de bedrijfseigen “building block”-technologie van i2c kunnen cliënten eenvoudig een omvangrijke set oplossingen creëren en beheren voor credit, debit, prepaid, kredietverlening en meer, snel en kosteneffectief. i2c biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, wendbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid vanuit een enkel wereldwijd SaaS-platform. i2c werd opgericht in 2001 en is gevestigd in Silicon Valley. De next-generation technologie van het bedrijf ondersteunt miljoenen gebruikers in meer dan 200 landen/grondgebieden en in alle tijdzones. Bezoek voor meer informatie www.i2cinc.com en volg ons via @i2cinc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jessica Kersey
VP, marketingcommunicatie
i2c Inc.
+1 650.480.5714
jkersey@i2cinc.com
press@crypto.com

Contacts

Jessica Kersey
VP, marketingcommunicatie
i2c Inc.
+1 650.480.5714
jkersey@i2cinc.com
press@crypto.com