Mary Kay onthult baanbrekend onderzoek tijdens virtueel programma van de Skin of Color Society

Dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer of Mary Kay (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS, VS--()--Mary Kay Inc., al meer dan 56 jaar lang een leider op het gebied van huidverzorgingsinnovatie, vervolgt haar doorlopende steun aan de schoonheids- en wetenschappelijke gemeenschappen door bevindingen te presenteren tijdens het virtuele programma van het Skin of Color Symposium 2020.

Dr. Cristi Gomez, directeur productveiligheid en milieutoxicologie, onthulde nieuw onderzoek naar de wetenschap achter LumiVie, een intensief serum van Mary Kay dat de huid verheldert, energie geeft en hydrateert. Met de toenemende wereldwijde verstedelijking groeien ook de zorgen omtrent het effect van milieuvervuiling op de huid. Er is een correlatie vastgesteld tussen chronische blootstelling aan luchtvervuiling en zichtbaar ouder worden – in het bijzonder de ontwikkeling van pigmentvlekken. Onderzoekers van Mary Kay ontwikkelden een huidverzorgingsformule met botanische extracten en vitamines B3 en C die zowel geschikt is voor de gevoelige huid als effectief is in de aanpak van huidpigmentatieproblemen. Ze namen ook verbeteringen waar in de gelijkmatigheid van huidtint, helderheid en textuur.

“Ons team legt zich toe op het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor vaak voorkomende huidaandoeningen die impact hebben op vrouwen en hun zelfvertrouwen,” zei Dr. Lucy Gildea, chief scientific officer van Mary Kay. “In 2020 zal Mary Kay Research & Development doorgaan met het delen van de nieuwste baanbrekende ontdekkingen met de hele wetenschappelijke gemeenschap.”

Het virtuele programma van het Skin of Color Society Symposium is het recentste evenement waaraan Mary Kay heeft deelgenomen met de wetenschappelijke en academische gemeenschappen dat de langdurige toewijding van het merk aan de vooruitgang van onderzoek en ontwikkeling van huidgezondheid onderstreept. Elk jaar voert Mary Kay honderdduizenden wetenschappelijke tests uit op producten en ingrediënten, met het oog op de hoogst mogelijke standaard van veiligheid, kwaliteit en prestaties. Mary Kay is in bezit van meer dan 1.500 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio. In 2018 kondigde het bedrijf de opening aan van een ruim 100 miljoen dollar kostende uiterst geavanceerde productie- en R&D-faciliteit in Lewisville, Texas.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com