Blue Ocean Robotics bekroond met Robot Product Leadership Award 2020 voor virusdodende UVD-robots

De "Best Practices Award" van Frost & Sullivan is een erkenning van de impact van de UVD-robots van het bedrijf bij de desinfectie tegen virussen zoals COVID-19 en van de impact van de andere servicerobots van het bedrijf; GoBe-robots en PTR-robots.

De zelfrijdende UVD-robots zijn tot nu toe wereldwijd in meer dan 50 landen uitgerold, met groot succes. "Voordat we de UVD-robot ontvingen, waren er zes artsen in ons ziekenhuis op Sardinië besmet met het coronavirus", vertelt Christiano Huscher, hoofdchirurg van Gruppo Poloclinico Abano, die een aantal privéziekenhuizen in Italië beheert en onlangs is begonnen met het gebruik van UVD-robots. Sinds we twee maanden geleden de robots zijn gaan gebruiken om te desinfecteren, hebben we geen enkel geval van COVID-19 gehad onder artsen, verpleegkundigen of patiënten". (Foto: Business Wire)

ODENSE, Denemarken--()--Vandaag heeft Blue Ocean Robotics bekendgemaakt dat het door Frost & Sullivan uitverkoren is voor de Best Practice Award “2020 European Professional Service Robots Product Leadership”. De onderscheiding is met name te danken aan de activiteiten van het bedrijf binnen dochteronderneming UVD Robots, waar autonome robottechnologie gecombineerd wordt met ultraviolet licht voor de desinfectie tegen virussen zoals COVID-19.

De innovatieve oplossing van het in Denemarken gevestigde UVD Robots, een dochteronderneming van Blue Ocean Robotics, heeft bewezen binnen 10-15 minuten de ziekteverwekkers in een patiëntenkamer te kunnen verwijderen. De zelfrijdende desinfecterende robots van het bedrijf zijn tot nu toe wereldwijd in meer dan 50 landen uitgerold.

"De erkenning door Frost & Sullivan met een 'Best Practice Award' is een eerbetoon aan het enthousiasme, de passie en de gedrevenheid waarmee we ons inzetten voor het creëren van innovatie, ontwikkeling en commercieel succes", aldus Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics. "We zijn ontzettend trots dat de door ons ontwikkelde robots niet alleen de problemen in de wereld helpen oplossen, maar ook solide en lucratieve investeringen zijn voor onze eigenaren".

De Best Practices Awards van Frost & Sullivan worden uitgereikt aan bedrijven die een aanzienlijke groei in hun sector teweegbrengen, opkomende trends hebben onderkend voordat ze de standaard in de markt werden en geavanceerde technologieën hebben gecreëerd die als katalysator dienen voor de transformatie van de sector.

"Het paradepaardje van Blue Ocean Robotics, UVD Robots, stelt ziekenhuizen met name in staat om de overdracht van ziekten te verminderen door 99,99 procent van de bacteriën en micro-organismen te doden", zo stelt Rohit Karthikeyan, Industry Manager bij Frost & Sullivan. "Het is de eerste en enige autonome mobiele robot die een verscheidenheid aan oppervlakken desinfecteert met behulp van UV-C-licht, waardoor de bruikbaarheid superieur is ten opzichte van concurrerende oplossingen. Uniek is dat de UVD-robot eenvoudig met een tablet kan worden bediend.

Over Blue Ocean Robotics
Blue Ocean Robotics ontwikkelt, produceert en verkoopt professionele service-robots in de gezondheidszorg, de horeca, de bouw, de landbouw en andere mondiale markten. Het robotportfolio omvat de volgende merken; UVD-robots, mobiele desinfectie-robots; GoBe-robots, mobiele telepresentierobots voor communicatiedoeleinden; en PTR-robots, mobiele robots voor de veilige behandeling en revalidatie van patiënten. Elke robot is ondergebracht in een eigen dochteronderneming, waardoor Blue Ocean Robotics de eerste fabrikant met robotondernemingen ter wereld is.

U kunt de persmap hier downloaden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
+45 71-99-56-06
mc@blue-ocean-robotics.com

Contacts

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
+45 71-99-56-06
mc@blue-ocean-robotics.com