Andersen Global nadaje nowy wymiar swojej obecności w Meksyku

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global rozszerza swoją działalność, zawierając umowę o współpracę z kancelarią podatkową SKATT, tym samym umacniając swoją dotychczasową obecność w Meksyku i w regionie Ameryki Łacińskiej. Kancelaria prowadzi trzy oddziały w Meksyku, w Mexico City, Guadalajarze i Queretaro.

Kancelaria SKATT, prowadzona przez dyrektora zarządzającego Jaime Rojasa, to zespół 12 partnerów i ponad 110 specjalistów w dziedzinie spraw podatkowych o zasięgu międzynarodowym i krajowym, świadczących usługi na rzecz przedstawicieli różnych sektorów, w tym energetyki, motoryzacji, przemysłu farmaceutycznego, telekomunikacji, finansów, technologii, nieruchomości, rolnictwa, produkcji, handlu detalicznego i obsługi klienta. Kancelaria również konsekwentnie utrzymuje swoją pozycję wysoce rekomendowanej firmy w rankingach ITR World Tax i Leaders League.

„Nasza kancelaria dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia klientom najwyższej jakości usług, przy czym nieustannie dążymy do zgłębiania wiedzy specjalistycznej” - powiedział Jaime. „Naszym celem jest świadczenie kompleksowych usług w jednym miejscu, a współpraca z Andersen Global umożliwi nam osiągnięcie tego celu poprzez dostęp do różnego rodzaju globalnych zasobów usług podatkowych dla naszych klientów lokalnych i międzynarodowych, przy jednoczesnym zachowaniu najwyższych standardów zawodowych” - podsumował.

Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen dodał: „SKATT doskonale wpisuje się w naszą organizację i znacząco umacnia pozycję Andersen Global w Meksyku i całym regionie. Jaime i jego zespół wnoszą doświadczenie i wartości, które nieustannie ogrywają istotną rolę w rozwoju naszego międzynarodowego stowarzyszenia i przyczyniają się do podnoszenia jakości i bezproblemowego świadczenia specjalistycznych usług.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 171 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global