Piaci részesedése alapján az MHPS ismét a globális gázturbinapiac piac vezető szereplőjének bizonyult

- Megugrott a kereslet a magasabb osztályba tartozó gázturbinák iránt -

MHPS M501JAC gas turbine being manufactured at Takasago Works in Hyogo Prefecture, Japan. (Photo: Business Wire)

YOKOHAMA, Japán--()--A McCoy Power Reports-tól származó adatok szerint a megrendelt gázturbinák megawattban mért kapacitása alapján a Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) tudhatja magáénak a legnagyobb piaci részesedést 2020-ban. Az első negyedévben beérkezett, globális összesítés szerint 2 638 MW kapacitást képviselő turbinákra szóló megrendeléseknek köszönhetően az MHPS piaci részesedése globális szinten 28,5 százalékra nőtt. Ez a részesedésnövekedés a gázturbinapiacon főként annak köszönhető, hogy az MHPS 2020. március 31-én végződő pénzügyi éve során a nemzetközi rendelések 19,7 százalékkal emelkedtek.

"A globális gázturbinapiacon tapasztalható rendkívül éles verseny nekünk kedvezett: az ügyfelek egyértelműen előnyben részesítették JAC gázturbináinkat, amelyek amellett, hogy megbízhatóbbak versenytársaink gázturbináinál, az üzemanyag-hatékonyság és a kimeneti teljesítmény tekintetében is rekordnak számító adatokat produkálnak" - nyilatkozta Ken Kawai, az MHPS elnök-vezérigazgatója. "Az MHPS gázturbinái iránt mind a magasabb osztályú gázturbinák, mind az aeroderivatív gázturbinák piaci szegmensében megnövekedett a kereslet, annak köszönhetően, hogy a közművek, független áramtermelők és városi hatóságok szerte a világon csökkenteni igyekeznek villamosáram-költségeiket, mely igényt tökéletesen kielégítik cégünk igazoltan megbízható és egyben világklasszis teljesítményt nyújtó turbinái."

Az MHPS J sorozatú gázturbinái először 2011-ben kerültek kereskedelmi célú felhasználásra, és azóta is világrekordernek számítanak 99,5%-os megbízhatóságukkal. Ezen felül kombinált ciklusú hatékonyságuk meghaladja a 64%-ot. Világszerte telepített J sorozatú gázturbináink nemrégiben érték el az összesítve egymillió órányi kereskedelmi célú üzemidőt, amely mintegy duplája versenytársaink hasonló méretű gázturbinái üzemidejének.

Az MHPS piaci részesedésének 2020 első negyedévében bekövetkező megugrása a Utah államban, Delta városában működő Intermountain Power Agency-től a megújuló forrásból származó hidrogén üzemanyagot hasznosítani képes első két JAC gázturbinára kapott megrendelésnek köszönhető. Dan Eldredge, az Intermountain Power Agency vezérigazgatója elmondta: "Azért választottuk az MHPS JAC erőátviteli berendezéseit, mert azok kínálták minden tekintetben a legjobb megoldást az áramtermelő berendezésekkel kapcsolatos igényeink szempontjából, ideértve az üzemanyagfelhasználás terén való rugalmasságot is, melynek köszönhetően teljesíthetővé válik az a célkitűzésünk, hogy fokozatosan szén-dioxid-kibocsátástól mentes áramtermelésre álljunk át, és 2045-ben már 100%-ban ily módon állítsuk elő a villamosenergiát. Arra számítunk, hogy az MHPS eszközeivel és támogatásával megbízható módon leszünk képesek tiszta energiát biztosítani az eljövendő évtizedekben."

Jelenleg negyvenöt J sorozatú gázturbina van kereskedelmi célú használatban, és a teljes megrendelt kapacitás világviszonylatban meghaladja a 25 GW-ot. Továbbá a Brazíliában, Kanadában, Japánban, Mexikóban, Peruban, Dél-Koreában, Taiwanon, Thaiföldön és az Amerikai Egyesült Államokban a műszaki jellemzők pályázatok során lefolytatott értékelése alapján száznégy egység került kiválasztásra.

"A piac erőfeszítéseinket egy sor műszaki jellemzők értékelése alapján való előválasztással és megrendeléssel ismerte el" - mondta Junichiro Masada, az MHPS Turbomachinery központjának elnökhelyettese és műszaki társigazgatója. "Mi azonban nem ülünk a babérjainkon, hanem továbbra is igyekszünk fejleszteni technológiánkat. Nemrégiben például lezajlott legújabb fejlesztésű termékünk, a csúcstechnológiát képviselő, léghűtéses, 60 Hz-es JAC sorozatú turbina szinkronozása és rákapcsolása az elektromos hálózatra Japánban, Takasagóban, majd megkezdődött a teljes terheléssel való működtetése. Versenytársaink ugyanakkor még évekre vannak attól, hogy üzembe tudjanak állítani egy ilyen méretű vagy hatásfokú gázturbinát. Továbbá a közelmúltban sikerült jelentős mértékben javítani az FT4000 teljesítményét a Florida államban, West Palm Beachben működő tesztelő létesítményünkben."

Az elmúlt két évben FT4000-es aeroderivatív gázturbináink globális kapacitása megháromszorozódott az Észak-Amerikában és nemzetközi helyszíneken folyó projektek eredményeként, és a PW Power Systems (PWPS) 2013-ban való megvásárlása óta jelentős piaci részesedést ért el kategóriájában. A PWPS FT4000 turbinája először 2015-ben került üzembeállításra kereskedelmi célokra, és egyszerű ciklusú hatékonysága, indítási ideje és felfutási ideje a legjobb az ágazatban.

"Büszkék vagyunk arra, hogy technológiánknak köszönhetően globális vezetővé váltunk az erős versennyel jellemzett gázturbinapiacon" - nyilatkozta Ken Kawai elnök-vezérigazgató. "Nagyra értékeljük a szerte a világon foglalkoztatott alkalmazottaink hozzájárulását, akik arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy a megengedhető árú és megbízható áramellátás érdekében csúcsminőséget képviselő technológiákat és energiaipari megoldásokat dolgozzanak ki. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a karbonmentes gazdaság létrehozása és a globális társadalmi kihívások megoldásának elősegítése iránt."

Amit a Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.-ről tudni kell…

A Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS), amelynek központja Jokohamában, Japánban található, a Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. és a Hitachi, Ltd. által 2014 februárjában létrehozott, a két cég hőenergia-termelő rendszerekkel kapcsolatos és egyéb üzleti tevékenységeit integráló vegyesvállalat. Az MHPS nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan Mitsubishi Powerre változtatja a nevét. Az MHPS ma az áramtermelési piacot berendezésekkel és szolgáltatásokkal ellátó globális vezető cégek közt szerepel. A 100 milliárd jen tőkével rendelkező, világszerte körülbelül 20 000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékei közt megtalálhatók kombinált ciklusú gázturbinák (GTCC) és integrált szénelgázosítású kombinált ciklusú (IGCC) erőművek, gáz-/szén-/olajtüzelésű (gőz-) erőművek, bojlerek, generátorok, gáz- és gőzturbinák, geotermikus erőművek, levegőminőség-szabályozó rendszerek (AQCS), erőművi perifériás berendezések és szilárd oxid üzemanyagcellák (SOFC). További információkért kérjük, látogasson el a vállalat honlapjára a következő címen: https://www.mhps.com.

Kövessen minket a Twitteren ( https://twitter.com/MHPS_Global) vagy a LinkedInen ( http://www.linkedin.com/showcase/mhps)!

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Naoya Kanamura
Deputy Manager
Corporate Communications Group
Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.
Mobil: +81-(0)80-9592-0069
E-mail: naoya_kanamura@mhps.com

Naoya Kanamura
Deputy Manager
Corporate Communications Group
Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.
Mobil: +81-(0)80-9592-0069
E-mail: naoya_kanamura@mhps.com