Andersen Global zwiększa swój zasięg w Afryce, ogłaszając współpracę z madagaskarską kancelarią podatkową i prawną

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global zwiększa swój udział w rynku Afryki Wschodniej poprzez zawarcie umowy o współpracy z madagaskarską kancelarią podatkową i prawną HK Jurifisc, która zaznacza debiut organizacji w tym kraju w ramach strategii ekspansji na kontynencie.

Kancelaria HK Jurifisc, kierowana przez wspólniczkę zarządzającą kancelarii, Hannę Gräfin Keyserlingk, dysponuje zespołem ponad 30 specjalistów i oferuje kompleksowe usługi, w tym z zakresu podatków, prawa, rekrutacji, HR i wsparcia imigracyjnego. Obszary praktyki podatkowej i prawnej kancelarii obejmują prawo biznesowe i korporacyjne, prawo pracy i ubezpieczeń społecznych, bankowość, nieruchomości, prawo podatkowe i celne, kontrakty rządowe i delegacje służb publicznych.

„Jesteśmy dumni z naszego spójnego podejścia, które jest dostosowane do potrzeb każdego klienta - powiedziała Hanna. - Nasza współpraca z Andersen Global da naszym klientom dostęp do zasobów globalnej firmy i pozwoli nam utrzymać przewagę konkurencyjną w coraz bardziej złożonym środowisku biznesowym” – dodała.

„Podejście HK Jurifisc i unikalna oferta usług uzupełniają nasze portfolio usług podatkowych i prawnych zarówno w skali regionalnej, jak i globalnej - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Zaangażowanie HK Jurifisc w dostarczanie klientom najlepszych w swojej klasie usług i pełne pasji podejście do zarządzania pozwoliły im nawiązać współpracę z wieloma międzynarodowymi firmami i stać się liderem na miejscowym rynku. Jest to dla nas kolejny ważny krok w rozwoju, w miarę kontynuacji naszej strategii ekspansji w Afryce” – podsumowuje Vorsatz.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 169 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global