PROTECT III-onderzoek toont aan dat het plaatsen van Impella voorafgaand aan een hoog risico PCI gepaard gaat met een lagere mortaliteit in vergelijking met een bailout PCI

Vrouwen hadden onevenredig veel last van bailout

(Graphic: Business Wire)

DANVERS, Mass.--()--Gegevens van meer dan 1.000 patiënten gepresenteerd tijdens de virtuele 2020 Society for Cardiovascular Angiography & Interventions (SCAI) Wetenschappelijke sessies tonen aan dat Impella de sterfte in het ziekenhuis vermindert wanneer het wordt geplaatst vóór een niet-optredende percutane coronaire interventie ( PCI) wordt uitgevoerd. Zoals beschreven in de online presentatie, bleek uit het onderzoek dat, in de setting van hoog-risico PCI, wanneer Impella pre-PCI wordt geplaatst, dit gepaard gaat met een tienvoudige vermindering van de mortaliteit in het ziekenhuis, vergeleken met wanneer Impella wordt geplaatst tijdens de reddingsoperatie PCI (zie figuur 1). Bailout PCI wordt gedefinieerd als wanneer een arts een electieve of urgente PCI start zonder van plan te zijn Impella-ondersteuning te gebruiken en vervolgens Impella-ondersteuning initieert tijdens de procedure wanneer de patiënt hemodynamisch onstabiel wordt.

De gepresenteerde gegevens zijn afkomstig van een aanvullende studie van PROTECT III, de lopende, toekomstige FDA-goedkeuring na goedkeuring van Impella in PCI met een hoog risico. Het onderzoek is geschreven door William O”neill, MD, medisch directeur van het Center for Structural Heart Disease in het Henry Ford Hospital en Jeffrey W. Moses, MD, directeur van interventionele cardiovasculaire therapeutica en professor in de geneeskunde aan het Columbia University Medical Center.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

**For further information please contact:
Tom Langford
Director of Communication
978-882-8408
tlangford@abiomed.com

Contacts

**For further information please contact:
Tom Langford
Director of Communication
978-882-8408
tlangford@abiomed.com