SD Express levert nieuwe gigabytesnelheden voor SD-geheugenkaarten

Kaarten bereiken een maximale overdrachtssnelheid van 4 GB / sec met PCIe® 4.0-architectuur

SD Express memory card types (Photo: Business Wire)

SAN RAMON, Californië--()--De SD Association heeft vandaag aangekondigd dat de SD 8.0-specificatie voor SD Express-geheugenkaarten nog snellere overdrachtssnelheden krijgt door gebruik te maken van de populaire PCI Express® (PCIe®) 4.0-specificatie die een maximum van bijna 4 gigabytes levert per seconde (GB / s) gegevensoverdrachtssnelheid. Deze kaarten van volledige grootte blijven het NVMe Express ™ (NVMe ™) -protocol van de bovenste laag gebruiken, wat een geavanceerd mechanisme voor geheugentoegang mogelijk maakt. Zoals altijd behouden SD Express-geheugenkaarten met SD 8.0-specificatie achterwaartse compatibiliteit.

“Het gebruik van nog snellere PCIe- en NVMe-architecturen door SD Express om snellere overdrachtssnelheden te leveren, creëert meer mogelijkheden voor apparaten om SD-geheugenkaarten te gebruiken”, aldus Mats Larsson, Senior Market Analyst bij Futuresource. “Deze combinatie van vertrouwde en bekende technologieën maakt het voor toekomstige productontwerpen gemakkelijker om op nieuwe manieren te profiteren van de voordelen van verwijderbare opslag.”

Gigabyte-snelheden van SD Express bieden nieuwe opslagmogelijkheden voor apparaten met veeleisende prestatieniveaus in verschillende branches. De kaarten kunnen grote hoeveelheden gegevens verplaatsen die zijn gegenereerd door gegevensintensieve draadloze of bekabelde communicatie, super slow motion video, RAW continue burst-modus en 8K video-opname en weergave, 360 graden camera’s / video’s, snelheidsverslindende applicaties die op kaarten draaien en mobiel computergebruik apparaten, steeds evoluerende spelsystemen, multi-channel IoT-apparaten en automotive om er maar een paar te noemen. SD Express wordt aangeboden op SDHC-, SDXC- en SDUC-geheugenkaarten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kevin Schader
SD Association
1.925.275.6670
media@sdcard.org

Contacts

Kevin Schader
SD Association
1.925.275.6670
media@sdcard.org