EIG haalt $ 1,1 miljard op voor Global Project Fund V

Een deel van totale opgehaalde kapitaal van $ 2,6 miljard is voor een gespecialiseerde strategie voor directe leningen

Marktleidend platform gericht op senior leningen

WASHINGTON--()--EIG Global Energy Partners (EIG) kondigde vandaag de succesvolle laatste afsluiting aan van EIG Global Project Fund V (GPF V of het Fonds) met een totale verbintenis van $ 1,1 miljard, bijna 50% hoger dan de doelstelling van het Fonds van $ 750 miljoen. EIG heeft ook nog eens 1,5 miljard dollar aan toezeggingen opgehaald in de vorm van afzonderlijk beheerde rekeningen die naast GPF V zullen investeren. In totaal heeft EIG sinds de eerste sluiting van GPF V in juli 2019 2,6 miljard dollar aan verbintenissen opgehaald voor zijn strategie voor directe leningen. GPF V is een voortzetting van EIG's platform voor directe leningen op het gebied van energie en infrastructuur, dat wereldwijd investeert in het volledige energie-, midstream-, elektriciteits-, hernieuwbare energie- en infrastructuurcomplex. Meer dan 70% van de kapitaalverbintenissen van de strategie zijn afkomstig van investeerders die buiten de Verenigde Staten zijn gevestigd en weerspiegelen het wereldwijde karakter van de activiteiten van EIG.

De CEO van EIG, R. Blair Thomas stelde: “We zijn verheugd GPF V te sluiten met voortdurende steun van ons geavanceerde wereldwijde investeerdersbestand. Ons fondsenwervingssucces in de huidige omgeving is een sterk bewijs van het blijvende vertrouwen van onze investeerders in ons vermogen om aantrekkelijke kansen in de wereldwijde energie- en infrastructuurwaardeketen te identificeren en de uitvoering daarvan na te streven. Kapitaal is zuurstof voor de energie-industrie en GPF V staat klaar om te helpen voldoen aan de robuuste vraag naar kapitaal voor energie- en infrastructuurprojecten. In een tijd van enorme beroering positioneren onze bewezen mogelijkheden voor het aantrekken en genereren van kapitaal en ons wereldwijde platform ons goed voor de toekomst.”

President Randy Wade van EIG verklaarde: “GPF V stelt EIG in staat om voort te bouwen op onze 20-jarige staat van dienst op het gebied van directe leningen. Met een grote vraag naar kapitaal en veel traditionele bronnen van kapitaal die zich terugtrekken, zoekt het Fonds naar kansen in de wereldwijde overgang van traditionele koolwaterstoffen naar een meer duurzame energieproductie. Wij geloven dat onze gespecialiseerde aanpak en gedisciplineerde acceptatie met een focus op sectordiversiteit ons in de positie moeten brengen om door middel van marktcycli sterke rendementen te blijven genereren.”

EIG's plaatsingsagent voor GPF V was Credit Suisse; Kirkland & Ellis was juridisch adviseur.

Over EIG Global Energy Partners

EIG Global Energy Partners (EIG) is een toonaangevende institutionele investeerder in de wereldwijde energiesector met een beheerd vermogen van $ 22,4 miljard op 31 maart 2020. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 38-jarige geschiedenis heeft EIG via 360 projecten of bedrijven in 36 landen op zes continenten meer dan $ 33,7 miljard aan de energiesector toegewezen. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenplannen, verzekeringsmaatschappijen, schenkingen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de Verenigde Staten, Azië en Europa. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington, D.C. met vestigingen in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Ga voor meer informatie naar de website van EIG op www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
EIG-SVC@sardverb.com

Contacts

Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
EIG-SVC@sardverb.com