NTT: Sluiting van een samenwerkingsovereenkomst met ITER

– Eerste Japanse privébedrijf dat een niet-commerciële samenwerkingsovereenkomst op lange termijn heeft met de ITER-organisatie –

ITER construction site in Provence in the south of France (Photo: Business Wire)

TOKYO--()--NTT Corporation (NTT, president en CEO: Jun Sawada) heeft een samenwerkingsovereenkomst voor het ITER-project gesloten met de ITER International Fusion Energy Organization (ITER Organization).
Door het ITER-project te ondersteunen, dat tot doel heeft de eerste experimentele waterstoffusiereactor ter wereld te bouwen, zal NTT de “ontwikkeling van innovatieve milieu- en energietechnologieën” versnellen en bijdragen tot het verminderen van de milieu-impact van klanten, bedrijven en de samenleving.

1. Achtergrond
Het ITER-project is een buitengewoon groot internationaal project met als doel ‘s werelds eerste experimentele waterstoffusiereactor (ITER) te bouwen om de wetenschappelijke en technische haalbaarheid van de fusie-energie voor vreedzame doeleinden te bewijzen. De ITER-organisatie, een internationale organisatie met zeven leden – Japan, de Europese Unie, Rusland, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China en India – is betrokken bij het ITER-project.

NTT streeft naar “Zero Environmental Impact” door klanten, bedrijven en de samenleving te ondersteunen bij het verminderen van hun impact op het milieu door middel van onze R&D gericht op het creëren van innovaties die conventionele beperkingen doorbreken en door bedrijfsactiviteiten uit te voeren die gericht zijn op het verminderen van schadelijke effecten op het milieu. Zo bereidt NTT zich voor om de Space Environment and Energy Laboratories op te richten, die onderzoek zal doen met als doel het creëren van innovatieve energie- en milieutechnologieën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media contacts
NTT
Press Relations
Yuzo Aramaki
ntt-cnr-ml@hco.ntt.co.jp

Contacts

Media contacts
NTT
Press Relations
Yuzo Aramaki
ntt-cnr-ml@hco.ntt.co.jp