Europese Commissie keurt ADCETRIS® (brentuximab vedotin) goed voor de behandeling van volwassen patiënten met eerder onbehandeld systemisch anaplastisch grootcellig lymfoom

– Goedkeuring is gebaseerd op resultaten van fase 3 ECHELON-2-studie, die behandeling met ADCETRIS Plus CHP (cyclofosfamide, doxorubicine, prednison) aantoonde, resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de progressievrije overleving in vergelijking met een zorgstandaard –

CAMBRIDGE, Mass. & OSAKA, Japan--()--Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE: 4502 / NYSE: TAK) (“Takeda”) heeft vandaag aangekondigd dat de Europese Commissie (EC) de huidige voorwaardelijke handelsvergunning van ADCETRIS® heeft verlengd (brentuximab vedotin) voor behandeling van volwassen patiënten met niet eerder behandeld systemisch anaplastisch grootcellig lymfoom (sALCL), in combinatie met WKK (cyclofosfamide, doxorubicine, prednison). Systemisch anaplastisch grootcellig lymfoom is een subtype van perifeer T-cellymfoom (PTCL). Het besluit volgt op een positief advies van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) op 27 maart 2020.

“Het besluit van de Europese Commissie om ADCETRIS goed te keuren voor de eerstelijnsbehandeling van patiënten met sALCL markeert een belangrijke mijlpaal voor mensen bij wie deze verwoestende aandoening is vastgesteld”, aldus Teresa Bitetti, President van de Global Oncology Business Unit. “ADCETRIS is de eerste en enige gerichte therapie die in tientallen jaren is goedgekeurd in eerstelijns sALCL. Takeda blijft standvastig in ons streven om levensveranderende behandelingsopties te bieden aan kankerpatiënten over de hele wereld en we zijn heel blij dat we de mogelijkheid hebben om deze nieuwe optie aan de lymfoomgemeenschap in Europa te bieden. ”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Japanese Media
Kazumi Kobayashi
kazumi.kobayashi@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2095

Media outside Japan
Sara Noonan
sara.noonan@takeda.com
+1-617-551-3683

Contacts

Japanese Media
Kazumi Kobayashi
kazumi.kobayashi@takeda.com
+81 (0) 3-3278-2095

Media outside Japan
Sara Noonan
sara.noonan@takeda.com
+1-617-551-3683