Wereldwijde gebeden om een einde te maken aan de pandemie van het coronavirus

Als reactie op een HCHF-oproep

An online press conference on Monday to announce the details of the initiative (Photo: AETOSWire)

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten--()--In reactie op de oproepen van het Higher Committee of Human Fraternity (HCHF) om vandaag, 14 mei, voor de mensheid te bidden, stonden mensen van alle rassen, kleuren, etnische groepen en nationaliteiten samen in een ongekende staat evenement om te bidden en God te smeken om een einde te maken aan de COVID-19-pandemie, en om wetenschappers te begeleiden en te inspireren om een vaccin te vinden.

Vanaf het allereerste moment dat de HCHF haar grote initiatief aankondigde, kreeg de oproep de zegen en steun van de twee meest vooraanstaande religieuze leiders ter wereld; Zijne eminentie Dr. Ahmed El-Tayeb, groot-imam van Al Azhar, en zijne heiligheid paus Franciscus, paus van de katholieke kerk, en kregen de steun van een aantal koningen, presidenten, leiders en vooraanstaande politieke, religieuze en mediafiguren van de hele wereld.

Rechter AbdelSalam, secretaris-generaal van de HCHF, hield maandag een online persconferentie, bijgewoond door monseigneur Yoannis Lahzi Gaid, persoonlijk secretaris van Zijne Heiligheid Paus Franciscus, en Irina Bokova, voormalig directeur-generaal van UNESCO, waarin hij de details van de initiatief in aanwezigheid van lokale en internationale media.

Rechter Mohamed AbdelSalam verklaarde: “Deze steun voor het initiatief is een duidelijk bewijs dat we, vooral bij het aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen, onze meningsverschillen onder de vlag van onze menselijke broederschap opzij kunnen zetten. Geloven dat onze gemeenschappelijke menselijke waarden de drijvende kracht zijn voor de leden van de HCHF om de oproep aan te kondigen om te bidden, vasten en liefdadigheidswerk te verrichten om de mensheid te bevrijden van deze pandemie en de gevolgen ervan. ”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Abeer Mahmoud
abeer@pyramedia.biz

Contacts

Abeer Mahmoud
abeer@pyramedia.biz