Western Union is hulpverleners en essentiële werknemers in Nederland dankbaar

Western Union biedt hulpverleners in de frontlinie en essentiële werknemers korting op het transactietarief ter ondersteuning van belangrijke geldtransacties en betalingsdiensten tijdens de COVID-19-epidemie

DENVER, AMSTERDAM--()--Western Union (NYSE: WU), toonaangevend dienstverlener op het gebied van internationale geldverzendingen in verschillende valuta's, heeft vandaag aangekondigd hulpverleners in de frontlinie en essentiële werknemers 50 procent korting te geven op het transactietarief1 wanneer zij de komende twee weken wereldwijd geld sturen via Western Union's digitale kanalen. Met deze actie wil het bedrijf klanten bedanken voor hun inzet in hun omgeving en om de infrastructuur te ondersteunen waardoor de samenleving en economie draaiende blijven.

Uit bedrijfsgegevens van Western Union blijkt dat meer dan 65 procent van de mensen wereldwijd werkzaam is als hulpverlener of in essentiële sectoren. Met name de volgende landen scoren hoog op dit gebied: 63 procent in de Verenigde Staten; 67 procent in het Verenigd Koninkrijk; 68 procent in Frankrijk; 70 procent in Duitsland; 62 procent in Australië; 58 procent in de Verenigde Arabische Emiraten en 71 procent in Saoedi-Arabië.

‘Toen de wereld stopte, bleven onze hulpverleners en essentiële werknemers doorgaan', aldus Hikmet Ersek, President en CEO van Western Union. ‘Ze bleven elke dag weer hun werk doen zodat onze samenlevingen en economieën konden blijven draaien.’

‘Overal ter wereld zijn hulpverleners in de frontlinie of essentiële werknemers actief die geld sturen naar hun dierbaren. Bij Western Union putten wij inspiratie uit klanten die ons hun hard verdiende geld toevertrouwen. Wij willen hen bedanken voor hun inzet om geldtransacties mogelijk te blijven maken naar gemeenschappen en economieën wereldwijd die het hard nodig hebben en hen ondersteunen terwijl ze zich blijven inzetten voor de gezondheid en veiligheid van hun omgeving.’

De korting op het transactietarief kan worden verkregen met actiecode THANKS2020 voor alle geldtransacties die worden uitgevoerd in de meeste landen waar Western Union's digitale kanalen worden ondersteund op westernunion.com of via de Western Union app naar alle bestemmingen wereldwijd waar Western Union beschikbaar is: bankrekeningen of digitale portemonnees in meer dan 100 landen evenals agentschappen in 200 landen en gebieden. De korting is geldig van nu tot 20 mei 2020 en is beschikbaar voor hulpverleners in de medische sector, politie, brandweer evenals essentiële werknemers in de voedings- en vervoersbranche, nutsbedrijven en andere essentiële sectoren zoals de industrie en de bouw.

Uit gegevens van de Wereldbank blijkt dat Nederland in 2018 tot de 25 landen wereldwijd behoort die het meeste geld verzenden. De hoogst scorende geld ontvangende landen waren België, Duitsland, Marokko, China en Indonesië. ‘Wij zijn deze wereldburgers dankbaar voor hun bijdrage hier in Nederland terwijl zij ook hun gezinnen thuis ondersteunen', aldus Gabriel Sorbo, Head of Network, Western Europe, Western Union.

Afgelopen maand kondigde Western Union aan zijn digitale diensten, het snelst groeiende onderdeel van de onderneming in 2019, uit te breiden naar meer dan 75 landen. Deze volledig digitale en veilige betalingsdiensten worden op deze manier toegankelijk voor miljoenen van de meest actieve geldverplaatsers wereldwijd, met name tijdens COVID-19. Daarnaast heeft het bedrijf afgelopen maand de lancering aangekondigd van ‘Digital Location’, een nieuw kanaal dat klanten van Western Union persoonlijke ondersteuning biedt bij geldtransacties vanuit huis, evenals een bezorgservice in sommige markten.

Western Union en de Western Union Foundation hebben toegezegd samen met partners meer dan USD 1 miljoen te doneren aan de strijd tegen COVID-19. De stichting geeft prioriteit aan initiatieven die zich richten op het versterken van gezondheidszorg wereldwijd om kwetsbare bevolkingsgroepen, zoals vluchtelingen en migranten, te steunen. Daarnaast zal de stichting lokale en wereldwijde non-profitorganisaties blijven steunen die toegang bieden tot essentiële diensten, waaronder hongerbestrijding, medische training, onderwijs, bevoorrading en apparatuur voor hulpverleners in de frontlinie.

Verder stelt het platform WU® NGO GlobalPay van Western Union Business Solutions ngo’s in staat om zich volledig te richten op belangrijke internationale activiteiten ter ondersteuning van gemeenschappen in nood. Sinds 2012 hebben meer dan 2000 ngo's via het platform bijna 8 miljard dollar gestuurd in 132 valuta's naar meer dan 200 landen wereldwijd.

Alle initiatieven van Western Union gerelateerd aan COVID-19 vindt u in ons Resoure Center.

WU-G

Over Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) is een toonaangevend dienstverlener op het gebied van internationale geldverzendingen en betalingen in verschillende valuta's. Ons uitgebreide platform verbindt de digitale en fysieke wereld met elkaar en biedt consumenten en ondernemingen de mogelijkheid om snel, gemakkelijk en veilig geld te verzenden en ontvangen en betalingen te doen. Per 31 maart 2020 bestaat ons netwerk uit meer dan 550.000 agentschappen die onze diensten aanbieden in meer dan 200 landen en gebieden en geld kunnen verzenden naar miljarden rekeningen. Daarnaast is westernunion.com, ons snelst groeiende kanaal in 2019, beschikbaar in meer dan 75 landen en diverse gebieden, om wereldwijd geld te verzenden en ontvangen. Met zijn internationale bereik zorgt Western Union dat geld beschikbaar wordt voor familie, vrienden en ondernemingen zodat meer mensen over geld kunnen beschikken en economische groei wordt bevorderd. Ga voor meer informatie naar www.westernunion.com.

Referentie:

Western Union verdient geld aan buitenlandse wisselkoersen

Contacts

Western Union Global Communications
Pia De Lima; Pia.DeLima@westernunion.com
+1 (954) 260-5732

Western Union Noord- en Zuid-Amerika
Margaret Fogarty; margaret.fogarty@wu.com

Western Union Midden-Oosten en Afrika
Mohamed El Khalouki; Mohamed.ElKhalouki@wu.com

Western Union Azië en Pacifisch gebied
Karen Santos; Karen.Santos2@westernunion.com

Contacts

Western Union Global Communications
Pia De Lima; Pia.DeLima@westernunion.com
+1 (954) 260-5732

Western Union Noord- en Zuid-Amerika
Margaret Fogarty; margaret.fogarty@wu.com

Western Union Midden-Oosten en Afrika
Mohamed El Khalouki; Mohamed.ElKhalouki@wu.com

Western Union Azië en Pacifisch gebied
Karen Santos; Karen.Santos2@westernunion.com